Κατασχέθηκε θωρακισμένη Mercedes Ρώσου ολιγάρχη - Agioi Theodoroi.gr

Τελευταία Νέα

Παρασκευή, Απριλίου 08, 2022

Κατασχέθηκε θωρακισμένη Mercedes Ρώσου ολιγάρχη


Ανάμεσα στις κυρώσεις που προβλέπονται από την ΕΕ για τους Ρώσους ολιγάρχες που σχετίζονται με τον Πούτιν περιλαμβάνονται ακόμα και κατασχέσεις αυτοκινήτων.
Του Γιάννη Σκουφή
Ολιγάρχες θεωρούνται οι μεγάλοι επιχειρηματίες των δημοκρατιών της πρώην ΕΣΣΔ που κινήθηκαν και συγκέντρωσαν γρήγορα πλούτο αμέσως μετά την κατάρρευση του καθεστώτος.
Λόγω του πολέμου με την Ουκρανία εδώ και αρκετές μέρες πολλά από αυτά τα πρόσωπα -που περιλαμβάνονται στην λίστα των στενών επαφών του Πούτιν- έχουν βρεθεί στο στόχαστρο των κυρώσεων της Δύσης και της ΕΕ.
Στις κυρώσεις περιλαμβάνεται, μεταξύ άλλων και η κατάσχεση διαφόρων περιουσιακών τους στοιχείων, όπως είναι για παράδειγμα τα υπέρ-πολυτελή σκάφη. Αλλά όχι μόνο, καθώς ένας από τους ολιγάρχες που «χτυπήθηκαν» τελευταία είναι και ο Alisher Usmanov, καθώς οι ιταλικές αρχές κατάσχεσαν το αυτοκίνητο που είχε για τις προσωπικές του μετακινήσεις.

Πρόκειται για μια Mercedes-Maybach S 650 Guard την οποία είχε αποκτήσει πριν από τέσσερα χρόνια έναντι περίπου 600.000 ευρώ. Η θωράκιση είναι προδιαγραφής VR10, κάτι που σημαίνει πως αντέχει σε βλήματα πυροβόλου όπλου και σε θραύσματα από χειροβομβίδες.

Τα κρύσταλλα είναι αλεξίσφαιρα με πολλαπλές στρώσεις με αποτέλεσμα το πάχος του να είναι περίπου 1,0 εκατοστό και το βάρος τους τόσο μεγάλο που ο μηχανισμός ανύψωσής τους έχει υδραυλική υποβοήθηση. Πέρα από όλες τις ανέσεις που υπάρχουν σε μια συμβατική S-Class, η καμπίνα έχει ειδικό σύστημα πυρόσβεσης, αλλά και εσωτερικής κυκλοφορίας αέρα με παροχή οξυγόνου στην περίπτωση επίθεσης π.χ. με χημικά.

Εννοείται πως τα run-flat ελαστικά έχουν εξελιχθεί ειδικά για να αντέχουν στις σφαίρες, στα καρφιά, αλλά και στο βάρος του ίδιου του αυτοκινήτου. Το οποίο φτάνει τους 4,2 τόνους. Για αυτό και κάτω από το καπό υπάρχει ένας πανίσχυρος V12 από την Maybach S 680 που για την περίσταση αποδίδει 612 ίππους και 900 Nm.


Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες