New York Post: O Αμπράμοβιτς εκλιπαρεί τους πλούσιος φίλους του να του δανείσουν 1 εκατ. δολάρια - Agioi Theodoroi.gr

Τελευταία Νέα

Τρίτη, Απριλίου 05, 2022

New York Post: O Αμπράμοβιτς εκλιπαρεί τους πλούσιος φίλους του να του δανείσουν 1 εκατ. δολάρια


Ο Ρώσος ολιγάρχης Ρομάν Αμπράμοβιτς εκλιπαρεί τους φίλους του να του δανείσουν 1 εκατομμύριο δολάρια για να πληρώσει το προσωπικό του, σύμφωνα με αποκλειστικό δημοσίευμα της New York Post
Ο Ρώσος ολιγάρχης Ρομάν Αμπράμοβιτς εκλιπαρεί τους πλούσιους και ισχυρούς φίλους του στο Χόλιγουντ και τις ΗΠΑ να του δανείσουν 1 εκατομμύριο δολάρια για να μπορέσει να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του, καθώς τα περιουσιακά του στοιχεία έχουν «παγώσει» μετά τις κυρώσεις.
Σε αποκλειστικό δημοσίευμα η New York Post δημοσιεύει ότι ο ιδιοκτήτης της Τσέλσι που είδε τους τραπεζικούς του λογαριασμούς να μπλοκάρουνται στις ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο– ζητά απεγνωσμένα δάνεια από εξέχοντες και ισχυρούς φίλους του για να διατηρήσει τη μισθοδοσία του προσωπικού του με 750.000 δολάρια την εβδομάδα .Σε αυτούς περιλαμβάνονται οι υπάλληλοι που συντηρούν τα πολυτελή σούπερ γιοτ του.


Αλλά ενώ ο Αμπράμοβιτς –ο οποίος έχει διοργανώσει μια σειρά από πολυτελή πάρτι στα σκάφη του και στο αχανές κτήμα του St Barth– έχει πολλούς στενούς φίλους στο Χόλιγουντ, τη Wall Street και τον κόσμο της τεχνολογίας, oι συνεργάτες του είναι επιφυλακτικοί στο να του δανείσουν χρήματα, παρά το γεγονός οτι συμμετέχει στις ειρηνευτικές συνομιλίες μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας.

Μια πηγή είπε στο Page Six, «Ο Ρομάν ζητά από μερικούς από τους πιο στενούς του φίλους του να του δανείσουν 1 εκατομμύριο δολάρια. Λέει ότι δεν έχει παραλείψει ποτέ τη μισθοδοσία του προσωπικού του, που είναι 750.000 δολάρια την εβδομάδα, αλλά με τα περιουσιακά του στοιχεία δεσμευμένα δεν μπορεί να πληρώσει τους ανθρώπους του.

Έχει έρθει σε επαφή με τον παραγωγό και σκηνοθέτη του Χόλιγουντ, Μπρετ Ράτνερ και την οικογένεια Ρότσιλντ, μεταξύ άλλων για να του δώσουν χρήματα, αλλά – ενώ είναι καλοί φίλοι με τον Ρομάν δεν συμφώνησαν να του δανείσουν γιατί είτε δεν έχουν μετρητά, ή δεν είναι σαφές ποιες είναι οι επιπτώσεις σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο».

Ο Ράτνερ αρνήθηκε να σχολιάσει και δεν ήταν δυνατή η επικοινωνία με τους Ρότσιλντ. Κανείς τους πάντως δεν έχει δώσει χρήματα στον Αμπράμοβιτς, συμφωνα με το δημοσίευμα. Το Ηνωμένο Βασίλειο και η Ευρωπαϊκή Ένωση επέβαλαν κυρώσεις στον Αμπράμοβιτς, ο οποίος είχε περιουσία 14,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων, σύμφωνα με το Bloomberg στις αρχές Μαρτίου μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Στη συνέχεια, τα περιουσιακά του στοιχεία δεσμεύθηκαν από hedge funds των ΗΠΑ. Οι κυρώσεις εμπόδισαν επίσης τον Αμπράμοβιτς να επωφεληθεί από την πώληση 3 δισεκατομμυρίων δολαρίων της ποδοσφαιρικής ομάδας Τσέλσι.


Εν τω μεταξύ, ο Αμπράμοβιτς κάνει ό,τι μπορεί για να διατηρήσει τις συναλλαγές του , ενώ συμμετέχει στις ειρηνευτικές συνομιλίες για να τερματιστεί ο πόλεμος. Προσκλήθηκε στις διαπραγματεύσεις από την Ουκρανία που θεωρεί ότι έχει άμεση γραμμή με τον Πούτιν, κάτι που ο ίδιος αρνείται.

Ο Αμπράμοβιτς, 55 ετών, φέρεται να έκανε την περιουσία του στην περίοδο των ιδιωτικοποιήσεων μετά το τέλος της Σοβιετικής Ένωσης και ήταν ιδιοκτήτης της Millhouse Capital, μιας επενδυτικής εταιρείας με μερίδια στην εξόρυξη νικελίου και στη χαλυβουργία. Το 2018 ο Αμπράμοβιτς μεταβίβασε ακίνητα του Upper East Side αξίας 92,3 εκατομμυρίων δολαρίων στην πρώην σύζυγό του Ντάσα Ζούκοβα, σύμφωνα με τα αρχεία ιδιοκτησίας της πόλης.

Πρόσφατα επέζησε από απόπειρα δηλητηρίασης κατά τη διάρκεια των ειρηνευτικών συνομιλιών που του προκάλεσε προσωρινή απώλεια όρασης και έκανε το δέρμα του να ξεφλουδίζει. Ο Aμπράμοβιτς έχει τουλάχιστον τέσσερα γιοτ, συνολικού ύψους σχεδόν 1.4 εκατομμυρίων δολαρίων. Επιπλέον, ένα κτήμα στο St Barth’s αξίας 700 εκατομμυρίων δολαρίων στην πιο όμορφη παραλία του νησιού. Μόλις πριν από λίγες ημέρες η κυβέρνηση της Αντίγουα επιβεβαίωσε ότι δύο γιοτ που πλέουν στα ύδατά της συνδέονται με τον μεγιστάνα.

Ο Αμπράμοβιτς έχει επίσης το σκάφος Eclipse 700 εκατομμυρίων δολαρίων – ένα από τα μεγαλύτερα γιοτ στον κόσμο, με 24 καμπίνες,πλήρωμα 70 ατόμων, αλεξίσφαιρο γυαλί και…σύστημα αντιπυραυλικής άμυνας. Το γιοτ του Solaris, αξίας 600 εκατομμυρίων δολαρίων, είναι ελαφρώς μικρότερο αλλά πιο μοντέρνο στο σχεδιασμό του. Τόσο το Solaris όσο και το Eclipse είναι αγκυροβολημένα στην Τουρκία, όπου οι αρχές δεν επιβάλλουν κυρώσεις στη Ρωσία, αλλά φέρεται να προσφέρουν καταφύγιο για τους Ολιγάρχες και τα χρήματά τους.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες