Το Φλαμίνγκο με το παρατσούκλι «Pink Floyd» που ήταν «φυγάς» 17 χρόνια εντοπίστηκε στο Τέξας - Agioi Theodoroi.gr

Τελευταία Νέα

Δευτέρα, Απριλίου 04, 2022

Το Φλαμίνγκο με το παρατσούκλι «Pink Floyd» που ήταν «φυγάς» 17 χρόνια εντοπίστηκε στο Τέξας


Έχουν περάσει 17 χρόνια από τότε που το φλαμίνγκο με το όνομα Νο. 492- ή «Pink Floyd» έκανε μια τολμηρή απόδραση από έναν ζωολογικό κήπο στο Κάνσας. Τώρα, το αφρικανικό φλαμίνγκο εθεάθη στο Τέξας, επιβεβαιώνοντας ότι αψήφησε τις σε βάρος του πιθανότητες να επιβιώσει ελεύθερο.
Το φλαμίνγκο απέδρασε από τον ζωολογικό κήπο της κομητείας Γουίτσιτα το 2005 αφού οι φύλακες δεν κατάφεραν να κόψουν τα φτερά του. Μία «ανώδυνη» διαδικασία, προκειμένου τα πτηνά να μην πετάξουν στον έξω κόσμο.
Ο ζωολογικός κήπος δεν κατάφερε να βρει το πουλί πριν φύγει από το Κάνσας, αντιμετωπίζοντας λίγες πιθανότητες επιβίωσης σε μια περιοχή της χώρας χωρίς άλλα φλαμίνγκο και με ελάχιστα περιβάλλοντα που ταιριάζουν στις ανάγκες του.
Ο Ντέιβιντ Φόρμαν από την πόλη Έντνα του Τέξας ψαρεύοντας με έναν φίλο του στην ακτή του Κόλπου του Μεξικό εντόπισε το πουλί στις 10 Μαρτίου.
«Περίμενα να δω ένα σωρό λευκούς πελεκάνους από την ανατολική ακτή, να κατεβαίνουν εδώ για το χειμώνα», είπε ο Φόρμαν στον Guardian. Αντ ’αυτού, είδα αυτό που έμοιαζε με «μια μπάλα που κάθεται σε ένα πόδι». Σύντομα το πουλί άρχισε να «τρέχει πέρα ​​δώθε. Είχα την εντύπωση ότι απλώς προσπαθούσε να ξεφύγει από εμάς χωρίς να χρειαστεί να πετάξω πραγματικά», είπε ο Φόρμαν.


Αξιωματούχοι αρμόδιοι για τα άγρια ζώα στο Τέξας ανέφεραν ότι σίγουρα πρόκειται για το Νο. 492. Το όνομα του φλαμίνγκο προέρχεται από το ταμπελάκι που είχε στο ένα πόδι του, όταν έφτασε στον ζωολογικό κήπο του Κάνσας από την Τανζανία, το 2003. Στο Τέξας του έχουν δώσει το παρατσούκλι «Pink Floyd».


Το πτηνό εκτιμάται ότι είναι 20 ετών. Ήταν ένα από τα 40 φλαμίνγκο που έφτασαν στον ζωολογικό κήπο του Κάνσας το 2003. Τα περισσότερα ήταν περίπου 3 ετών, είχε πει σε συνέντευξη το 2018 ο Σκοτ Νιούλαντ, φροντιστής των πτηνών.


«Η κοινωνικοποίηση είναι πολύ σημαντική για τα φλαμίνγκο γιατί έτσι κατευθύνουν τη συμπεριφορά αναπαραγωγής τους», είπε είπε ο Δρ Πολ Ρόουζ, συμπρόεδρος της ομάδας ειδικών φλαμίνγκο της Διεθνούς Ένωσης για τη Διατήρηση της Φύσης.
«Φωλιάζουν σε κοπάδια γιατί είναι πολύ σημαντικό για ολόκληρο το κοπάδι να αναπαραχθεί ταυτόχρονα για να πετάξουν με τον μεγαλύτερο αριθμό νεοσσών». Η κοινωνική τους συμπεριφορά είναι επίσης «υποπροϊόν του να τρέφονται όλοι στο ίδιο μέρος με τα ίδια είδη τροφής».
Το No 492 κατάφερε να βρει φίλο, τουλάχιστον για λίγο. Ένα φλαμίνγκο της Καραϊβικής, το οποίο μπορεί να μεταφέρθηκε στην περιοχή με τους ανέμους μιας τροπικής καταιγίδας, φαίνεται να έγινε φίλος τον «Pink Floyd» το 2006, αν και δεν έχουν δει ο ένας στην παρέα του άλλου από το 2013, ανέφεραν οι Times.
Ο Φόρμαν δεν έχει δει το No 492 από τις αρχές Μαρτίου, αλλά δεν έχει ξεχάσει την εμπειρία. «Ήταν μόνο μία από αυτές τις ταπεινές στιγμές», είπε, «όπου έχεις πει σε όλους αυτούς τους ανθρώπους όλα αυτά τα χρόνια ότι δεν υπάρχουν φλαμίνγκο στο Τέξας και, διάολε, εδώ είναι ένα φλαμίνγκο».


Πηγή: Guardian

Στέφανος Νικήτας-huffingtonpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες