Self Test COVID-19: Έχουν μεγαλύτερη διάρκεια ζωής από ό,τι νομίζετε - Agioi Theodoroi.gr

Τελευταία Νέα

Παρασκευή, Απριλίου 08, 2022

Self Test COVID-19: Έχουν μεγαλύτερη διάρκεια ζωής από ό,τι νομίζετε


Tεστ COVID-19 στο Σπίτι: Παρόλο που οι ειδικοί στον τομέα της υγείας δεν θέλουν να συστήσουν τη χρήση ληγμένων τεστ, δεν θέλουν επίσης να πάνε χαμένα τέλεια καλά τεστ. Μην πετάτε τα τεστ COVID-19 στο σπίτι σας μόνο και μόνο επειδή λένε ότι έχουν λήξει, σύμφωνα με πρόσφατη αναφορά των New York Times. Παρόλο που τα κιτ δοκιμών χρησιμοποιούν παρόμοια τεχνολογία για την ανίχνευση κομματιών των ιικών πρωτεϊνών που ονομάζονται αντιγόνα, οι ημερομηνίες λήξης τους μπορεί να διαφέρουν λόγω του τρόπου με τον οποίο ρυθμίζονται – όχι λόγω εγγενών διαφορών στις ίδιες τις δοκιμές, δήλωσε ο Δρ Michael Mina, ειδικός τεχνολογίας και επικεφαλής επιστήμης για την eMed, μια εταιρεία υγειονομικής περίθαλψης που παρέχει κιτ δοκιμών στο σπίτι.
Όταν ο Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) ρυθμίζει ένα προϊόν, μερικές φορές επιτρέπει στους κατασκευαστές να πραγματοποιούν “ταχεία χρονολόγηση” όπου επιταχύνει προσομοιωμένες συνθήκες για να καθορίσει πόσο χρόνο διαρκεί ένα προϊόν, δήλωσε η Mara Aspinall, εμπειρογνώμονας βιοϊατρικής διάγνωσης στο Πανεπιστήμιο της Αριζόνα στο διοικητικό συμβούλιο της OraSure, μιας εταιρείας που κάνει γρήγορες δοκιμές COVID-19.

Σημείωσε ότι αυτή η διαδικασία δίνει τη δυνατότητα στους κατασκευαστές να μαθαίνουν γρήγορα μέσα σε εβδομάδες όταν ένα προϊόν λήγει σε αρκετούς μήνες ή αρκετά χρόνια, αλλά για τους υπεύθυνους δοκιμών οικιακών δοκιμών COVID-19, ο FDA απαιτεί να τα μελετήσουν σε πραγματικό χρόνο, επομένως η διαδικασία διαρκεί περισσότερο, σύμφωνα με την έκθεση.

«Όταν το τεστ COVID-19 είναι νέο, έχει εξάμηνη λήξη», πρόσθεσε η Μίνα. “Όμως, μόλις φτάσετε στους έξι μήνες, ο FDA μπορεί να το παρατείνει. Αυτό συμβαίνει πολύ, κάτι που προκαλεί σύγχυση.” Έτσι, ένα κιτ οικιακών δοκιμών που μπορεί αρχικά να έχει εξάμηνη ημερομηνία λήξης μπορεί να λάβει παράταση για να χρησιμοποιηθεί περισσότερο, καθώς είναι γνωστά περισσότερα δεδομένα δοκιμών σταθερότητας.

Ένας εκπρόσωπος του FDA είπε στους Times για οποιεσδήποτε ερωτήσεις σχετικά με την ημερομηνία λήξης σχετικά με τις οικιακές δοκιμές να μεταβείτε στο Διαδίκτυο εδώ για τεστ αντιγόνου και εδώ για μοριακές δοκιμές για να εξετάσετε τα κανονιστικά έγγραφα για τη συγκεκριμένη δοκιμή για να μάθετε εάν έχει παραταθεί η διάρκεια ζωής. Ωστόσο, σύμφωνα με τους Times, το να διαβάσετε τα έγγραφα του FDA στο διαδίκτυο είναι μια μπερδεμένη και χρονοβόρα διαδικασία.Παρόλο που οι ειδικοί στον τομέα της υγείας δεν θέλουν να συστήσουν τη χρήση ληγμένων τεστ, δεν θέλουν επίσης να πάνε χαμένα τέλεια καλά τεστ.

Η παρακάτω είναι πιο λογική προσέγγιση, σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο. Διατηρήστε το τεστ στο σπίτι σε θερμοκρασία δωματίου σε ξηρές συνθήκες, βεβαιωθείτε ότι δεν παγώνει ή δεν εκτίθεται σε θερμότητα, ώστε να μην επηρεαστεί η ακρίβεια του τεστ. Εάν σχεδιάζετε να παραγγείλετε δωρεάν κρατικές δοκιμές, η καλύτερη στιγμή για να το κάνετε είναι τώρα πριν ξεκινήσει το καλοκαίρι για να αποτρέψετε την παραμονή τους σε ένα θερμαινόμενο φορτηγό.Όταν ψωνίζετε για μια δοκιμή στο σπίτι, αναζητήστε αυτά με μεγάλη διάρκεια ζωής. Και αν χρησιμοποιήσετε τις οικιακές δοκιμές σύντομα, θυμηθείτε να χρησιμοποιήσετε αυτές που λήγουν πρώτα, αλλά εάν χρησιμοποιείτε ένα που μόλις έχει λήξει, ακολουθήστε προσεκτικά τις οδηγίες και βεβαιωθείτε ότι η γραμμή ελέγχου εμφανίζεται αμέσως, κάτι που αποτελεί ένδειξη ότι η δοκιμή λειτουργεί ακόμα.

«Η πραγματικότητα είναι ότι αυτά τα τεστ είναι πολύ, πολύ σταθερά», είπε η Μίνα.

“Η προσδοκία μου είναι ότι τα περισσότερα από αυτά, αν όχι όλα, τελικά θα έχουν ημερομηνία λήξης τουλάχιστον δύο ετών.

Εάν εμφανιστεί η γραμμή ελέγχου και είναι εντός 18 έως 24 μηνών από την ημερομηνία κατασκευής, θα πρέπει να υποθέσετε ότι η δοκιμή λειτουργεί.”

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες