Χωρίς self test οι μαθητές στα σχολεία τη Δευτέρα - Agioi Theodoroi.gr

Τελευταία Νέα

Κυριακή, Απριλίου 03, 2022

Χωρίς self test οι μαθητές στα σχολεία τη Δευτέρα


Από αυτή την εβδομάδα ισχύει το ένα self test για μαθητές κάθε βδομάδα. Σήμερα, Κυριακή, δεν χρειάζεται να κάνουν. Ποια μέρα γίνεται ο έλεγχος.Τρία δωρεάν self test προμηθεύονται μαθητές και εκπαιδευτικοί από τα φαρμακεία μέχρι και την Τρίτη 4 Απριλίου, για να καλύψουν τις ανάγκες μέχρι και μετά τις διακοπές του Πάσχα 2022 και την επιστροφή στα σχολεία.

Στο πλαίσιο της περαιτέρω χαλάρωσης των μέτρων της πανδημίας σιγά-σιγά, ανακοινώθηκε πρόσφατα και το τέλος στο ένα από τα δύο self test την εβδομάδα, το οποίο γίνεται υποχρεωτικά σε όλες τις βαθμίδες και πριν την προσέλευσή τους στις σχολικές αίθουσες.

Το ένα self test πρέπει να το κάνουν μέχρι και 24 ώρες πριν την προσέλευσή τους την Τρίτη το πρωί στα σχολεία.

Το υπουργείο Παιδείας για το ένα self test
Η ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας αναφέρει:

Οι μαθητές όλων των βαθμίδων, εμβολιασμένοι και μη, καθώς και οι εμβολιασμένοι εκπαιδευτικοί, θα προμηθεύονται από την Τετάρτη 30 Μαρτίου έως και την Τρίτη 5 Απριλίου, τρία δωρεάν αυτοδιαγνωστικά self test από τα φαρμακεία, προκειμένου να καλύψουν τις ανάγκες ελέγχου των ημερών από 4 Απριλίου έως και 15 Απριλίου 2022 και για την επιστροφή από τις διακοπές του Πάσχα.

Θα έχουν την υποχρέωση να πραγματοποιούν το μοναδικό self test έως και 24 ώρες πριν από την προσέλευσή τους στο σχολείο κάθε Τρίτη.

Οι γονείς/κηδεμόνες των μαθητών/τριών που φοιτούν σε ιδιωτικές σχολικές μονάδες και οι εμβολιασμένοι εκπαιδευτικοί που απασχολούνται σε αυτές εξακολουθούν να δηλώνουν το αποτέλεσμα των self test στην πλατφόρμα self-testing.gov.gr και να εκδίδουν την Σχολική Κάρτα για COVID-19.

Υπενθυμίζεται ότι:
  • Ο προσυμπτωματικός διαγνωστικός έλεγχος για τον νέο κορωνοϊό μέσω αυτοδιαγνωστικής δοκιμασίας (self test) είναι υποχρεωτικός για όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες, εμβολιασμένους και μη, καθώς και για τους εμβολιασμένους εκπαιδευτικούς.
  • Βεβαίωση αρνητικού self test οφείλουν να φέρουν όλοι οι μαθητές από 4 έως 18 ετών καθώς και οι εμβολιασμένοι εκπαιδευτικοί.
  • Οι γονείς/κηδεμόνες των μαθητών/τριών που φοιτούν σε δημόσιες σχολικές μονάδες και οι εμβολιασμένοι εκπαιδευτικοί που απασχολούνται σε αυτές καταχωρίζουν τη δήλωση και το αποτέλεσμα στην πλατφόρμα edupass.gov.gr, από την οποία εκδίδεται και η Σχολική Κάρτα για COVID-19.
  • Η δωρεάν διάθεση self test από τα φαρμακεία γίνεται μόνο κατά τις εργάσιμες μέρες και ώρες, ώστε κατά τις διημερεύσεις και διανυκτερεύσεις να μπορούν να εξυπηρετούν έκτακτες ανάγκες.
Πότε ανοίγουν τα σχολεία μετά το Πάσχα 2022
Διακοπές δύο εβδομάδων και ένα πιο ελεύθερο Πάσχα θα περάσουν φέτος οι μαθητές. Τα μαθήματα θα σταματήσουν την Παρασκευή 15 Απριλίου, πριν την έναρξη της Μ. Εβδομάδας και με τα περισσότερα περιοριστικά μέτρα να έχουν αρθεί η επιστροφή στο χωριό θεωρείται σχεδόν δεδομένη.

Κανονικά, τα σχολεία θα άνοιγαν ξανά τη Δευτέρα 2 Μαΐου, όμως επειδή η Πρωτομαγιά 2022 πέφτει Κυριακή, η αργία θα μεταφερθεί σε άλλη εργάσιμη μέρα, με επικρατέστερη τη Δευτέρα. Έτσι, οι μαθητές θα επιστρέψουν στις αίθουσες την Τρίτη 3 Μαΐου. Σε κάθε περίπτωση, πάντως, δεν έχουν γίνει οι επίσημες ακόμα, κάτι που ενδεχομένως να γίνει μέσα στη Μ. Εβδομάδα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες