Η Ουκρανία έχει πλέον περισσότερα άρματα από τη Ρωσία λέει η Washington Post - Agioi Theodoroi.gr

Τελευταία Νέα

Παρασκευή, Απριλίου 22, 2022

Η Ουκρανία έχει πλέον περισσότερα άρματα από τη Ρωσία λέει η Washington Post


Δύο μήνες από την έναρξη του πολέμου, χάρη και στη βοήθεια των συμμάχων της, η Ουκρανία έχει φτάσει να έχει περισσότερα άρματα μάχης από τη Ρωσία.

Αμερικανός ανώτατος αξιωματικός είπε ανωνύμως ότι οι Ουκρανοί έχουν και περισσότερα άρματα από τους Ρώσους στην Ουκρανία, αλλά και την ικανότητα και δυνατότητα να τα χρησιμοποιήσουν.

Αν και ο αριθμός των αρμάτων (ή και κάθε άλλου οπλικού συστήματος) δεν είναι από μόνος του καθοριστικός παράγοντας για την νίκη, μπορεί να αποδειχθεί σημαντικό πλεονέκτημα στις μάχες.

Ο πόλεμος στην Ουκρανία έχει περάσει σε νέα φάση, με τις ρωσικές δυνάμεις να αναδιατάσσονται για να επιτεθούν στην περιοχή του Ντονμπάς, αλλά και στα νότια, στη Μαριούπολη, εγκαταλείποντας την προσπάθεια να καταλάβουν το Κίεβο. Η Ρωσία, αναφέρουν δυτικές πηγές, είναι στο μέσο μιας προσπάθειας να αναδιοργανώσει δεκάδες τάγματα που είχε ρίξει στη μάχη.

Φωτογραφίες και βίντεο από τα μέτωπα, αλλά και οι ανακοινώσεις της ουκρανικής κυβέρνησης, επιμένουν ότι έχει καταστραφεί σημαντικός αριθμός ρωσικών αρμάτων μάχης και τεθωρακισμένων μεταφοράς προσωπικού. Πολλά έχουν εγκαταλειφθεί με ζημιές ή μέσα στις λάσπες, ακόμη και αν δεν έχουν εμφανείς ζημιές.

Εν τω μεταξύ, την Πέμπτη η κυβέρνηση Μπάιντεν ανακοίνωσε στρατιωτική βοήθεια ύψους 800 εκατ. δολαρίων προς την Ουκρανία, με πυροβόλα, πυρομαχικά και drone για τα πεδία μάχης στην Ουκρανία.











 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες