Βρετανία: Το 11% των νέων γυναικών λεσβίες ή bisexual - Agioi Theodoroi.gr

Τελευταία Νέα

Τετάρτη, Μαΐου 25, 2022

Βρετανία: Το 11% των νέων γυναικών λεσβίες ή bisexual


Πάνω από μία στις δέκα νεαρές γυναίκες στο Ηνωμένο Βασίλειο αυτοπροσδιορίζονται ως λεσβίες, γκέι, μπάι ή άλλο, σύμφωνα με τους επίσημους αριθμούς που σημαίνει πως πάνω από 2 εκατομμύρια άνθρωποι ορίζουν εαυτούς μ’αυτόν τον τρόπο.

Εκ των γυναικών ηλικίας 16-24 ετών, το 11,4 δήλωσε λεσβία, γκέι ή bisexual βάσει της ετήσιας καταγραφής πληθυσμού από την Υπηρεσία Στατιστικής. Είναι η πρώτη φορά από την αρχή της συγκεκριμένης έρευνας, το 2014, που το ποσοστό σπάει το «φράγμα» του 10%.

Το 2014, μόλις 3,1% των νέων γυναικών αυτοπροσδιορίζονταν έτσι, λιγότερες από τους νεαρούς άνδρες τους οποίους πλέον ξεπερνούν.

Ωστόσο, το ποσοστό πέφτει αισθητά μετά την ηλικία των 24 χρόνων, καθώς στις ηλικίες 25-34 μειώνεται στο 2% και κάτω από 1% στις ηλικίες μετά τα 34.

Τα στοιχεία αυτά καταδεικνύουν μια επιταχυνόμενη τάση δεκτικότητας και ειλικρίνειας μεταξύ των ανθρώπων άνω των 16 ετών για τη σεξουαλική τους ταυτότητα και έρχονται λίγο αφότου ο Τζέικ Ντάνιελς έγινε ο πρώτος επαγγελματίας ποδοσφαιριστής που έκανε coming out μετά από τρεις και πλέον δεκαετίες.

Οι αριθμοί δείχνουν πως το ποσοστό των ανθρώπων κάθε φύλου στο Ηνωμένο Βασίλειου που αυτοπροσδιορίζονται ως λεσβίες, γκέι ή μπαισέξουαλ σχεδόν διπλασιάστηκε σε διάστημα έξι χρόνων.

Σύμφωνα με την έκθεση, 1,65 εκατομμύρια άνθρωποι αναγνωρίζονται ως λεσβίες, γκέι ή μπαϊσέξουαλ, με ακόμη 350.000 να λένε «άλλο», κάτι που ισοδυναμεί με πάνω από 800.000 άτομα άνω των 16 χρόνων από το 2014 που αυτοαναγνωρίζονται με αυτόν τον τρόπο.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες