ΑΑΔΕ: Ξεκινά «σαφάρι» ελέγχων σε 17 τουριστικές περιοχές – Οι ποινές για τους παραβάτες - Agioi Theodoroi.gr

Τελευταία Νέα

Πέμπτη, Μαΐου 05, 2022

ΑΑΔΕ: Ξεκινά «σαφάρι» ελέγχων σε 17 τουριστικές περιοχές – Οι ποινές για τους παραβάτες


Η ΑΑΔΕ εντείνει τους ελέγχους της σε περιοχές με σημαντική παρουσία τουριστών
Στον καλοκαιρινό της προγραμματισμό όσον αφορά τους φορολογικούς ελέγχους προχωρά η ΑΑΔΕ βάζοντας στο «μικροσκόπιο» συνολικά 17 τουριστικές περιοχές με στόχο να περιορίσει τη φοροδιαφυγή και να τονώσει τις κρατικές εισπράξεις.
Το σχέδιο δράσης προβλέπει ελέγχους τόσο σε νησιά του Αιγαίου – όπως Μύκονος, Σαντορίνη, Πάρος κ.λπ – αλλά και σε περιοχές της Πελοποννήσου, της Χαλκιδικής και της Εύβοιας.
Η οδηγία που έχει δοθεί στα ελεγκτικά κλιμάκια είναι οι έλεγχοι να είναι καθημερινοί ακόμα και στις αργίες καθ’ όλο το 24ωρο ενώ σε περιπτώσεις παραβάσεων ή και επιθέσεων σε βάρος ελεγκτών εκτός από τα πρόστιμα θα επιβάλλονται και λουκέτα και ποινικές κυρώσεις.

Ειδικότερα στο πλαίσιο υλοποίησης του Επιχειρησιακού Σχεδίου του έτους 2022 της ΑΑΔΕ εντατικοποιείται η διενέργεια μερικών επιτόπιων ελέγχων, τόσο για τον έλεγχο εκπλήρωσης των φορολογικών υποχρεώσεων, της τήρησης των βιβλίων και της έκδοσης των φορολογικών στοιχείων, όσο και για την καταγραφή πληροφοριών για τη συμπεριφορά των φορολογουμένων, οι οποίες καταχωρούνται και αξιοποιούνται για τη διενέργεια περαιτέρω ενεργειών της Φορολογικής Διοίκησης, με απώτερο σκοπό τον εντοπισμό της αποκρυβείσας φορολογητέας ύλης για φορολογούμενους που ασκούν οποιαδήποτε δραστηριότητα ή διακινούν αγαθά.



Υπενθυμίζεται πως όσοι βρεθούν να φοροδιαφεύγουν αντιμετωπίζουν ποινή «λουκέτου» από δύο έως και δέκα ημέρες ανάλογα με το εύρος της παράβασης και τη συχνότητα επανάληψής της. Συγκεκριμένα οι διαδικασίες αναστολής λειτουργίας επιχείρησης ξεκινούν με τη διαπίστωση μη έκδοσης ή ανακριβούς περισσοτέρων των 10 αποδείξεων ή ανεξαρτήτως πλήθους εφόσον η αξία των παραστατικών υπερβαίνει τα 500 ευρώ.

Για την πρώτη παράβαση το κλείσιμο είναι διάρκειας 48 ωρών, για την ίδια παράβαση μέσα στην ίδια ή την επόμενη χρονιά για τρεις αποδείξεις το λουκέτο μπαίνει για 96 ώρες ενώ το 10ημερο κλείσιμο προβλέπεται για κάθε φορά που εντός δύο φορολογικών ετών από την πρώτη παράβαση διαπιστώνεται από τον ίδιο έλεγχο η μη έκδοση ή η ανακριβής έκδοση τουλάχιστον τριών παραστατικών πώλησης, σε οποιαδήποτε επαγγελματική εγκατάσταση του υπόχρεου, ανεξαρτήτως αξίας αυτών.

Αν, δε, υπάρξει βιαιοπραγία ή παρακώλυση ελέγχου τότε η αναστολή λειτουργίας της επιχείρησης του υπόχρεου μπορεί να φτάσει έως και τον έναν μήνα.

Για την υλοποίηση του ελεγκτικού πλάνου θα ενισχυθούν με προσωπικό για τους μήνες Ιούλιο, Αύγουστο και Σεπτέμβριο οι ακόλουθες εφορίες:

Δ.Ο.Υ. Αγίου Νικολάου
Δ.Ο.Υ. Αιγίου
Δ.Ο.Υ. Θήρας
Δ.Ο.Υ. Κέρκυρας
Δ.Ο.Υ. Κομοτηνής
Δ.Ο.Υ. Κύμης
Δ.Ο.Υ. Κω
Δ.Ο.Υ. Μυκόνου
Δ.Ο.Υ. Νάξου
Δ.Ο.Υ. Ναυπλίου
Δ.Ο.Υ. Πάρου
Δ.Ο.Υ. Πολυγύρου
Δ.Ο.Υ. Πρέβεζας 
Δ.Ο.Υ. Ρεθύμνου
Δ.Ο.Υ. Σάμου
Δ.Ο.Υ. Σύρου
Δ.Ο.Υ. Χανίων


Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες