Τεχνολογία που «πρασινίζει» τα φανάρια - Agioi Theodoroi.gr

Τελευταία Νέα

Τρίτη, Μαΐου 03, 2022

Τεχνολογία που «πρασινίζει» τα φανάρια


Το σύστημα θα μπορούσε, επίσης, να στέλνει πληροφορίες συγχρονισμού κόκκινου-πράσινου σε άλλα οχήματα, με σκοπό τη βελτίωση της ροής της κυκλοφορίας για όλα τα οχήματα. 

Η δοκιμή αποτελεί μέρος ενός μεγάλου project που διερευνά τα πλεονεκτήματα επικοινωνίας των αυτοματοποιημένων και συνδεδεμένων οχημάτων με μια δικτυωμένη υποδομή. Και η κυκλοφοριακή συμφόρηση θα μπορούσε επίσης να μειωθεί, με τις πληροφορίες συγχρονισμού κόκκινου-πράσινου να αποστέλλονται από τους φωτεινούς σηματοδότες στα οχήματα που πλησιάζουν. 

Για να δοκιμάσει την τεχνολογία, η Ford χρησιμοποίησε έναν δρόμο με οκτώ διαδοχικούς φωτεινούς σηματοδότες στο Ααχεν της Γερμανίας και δύο τμήματα με τρεις διαδοχικούς φωτεινούς σηματοδότες λίγο έξω από την πόλη. Εξοπλισμένο με ενσωματωμένες μονάδες, για επικοινωνία με την υποδομή, καθώς και με το κατάλληλο hardware, για την απρόσκοπτη λειτουργία του πρωτότυπου λογισμικού μέσα στο όχημα, το όχημα δοκιμών ήταν ένα Ford Kuga Plug-In Hybrid, που ανέλαβε να εκτελέσει χρέη ασθενοφόρου και επιβατικού οχήματος για τα διαφορετικά σενάρια της δοκιμής. 

Για τη δοκιμή μιας κατάστασης απόκρισης σε έκτακτη ανάγκη, το όχημα δοκιμών έδινε σήμα στα φανάρια για αλλαγή σε πράσινο. Αφού το όχημα περνούσε από τη διασταύρωση, οι φωτεινοί σηματοδότες επανέρχονταν στη στάνταρ λειτουργία τους. 

Η τεχνολογία Adaptive Cruise Control της Ford προσάρμοζε την ταχύτητα του οχήματος ώστε να συναντά, ως επί το πλείστον, διαδοχικά πράσινα φανάρια, εξασφαλίζοντας πιο ομαλή ροή της κυκλοφορίας.

Οταν ο φωτεινός σηματοδότης ήταν κόκκινος, η ταχύτητα του οχήματος μειωνόταν πολύ πριν από τη διασταύρωση -για παράδειγμα από 50 χλμ./ώρα στα 30 χλμ./ώρα- πετυχαίνοντας με τον τρόπο αυτό τον κατάλληλο συγχρονισμό, ώστε φτάνοντας εκεί το φανάρι να αλλάζει σε πράσινο. 

Η επικοινωνία μεταξύ οχημάτων και φωτεινών σηματοδοτών ενεργοποιείται από την τεχνολογία C-V2X (Cellular Vehicle-to-Everything), μια ενοποιημένη πλατφόρμα που συνδέει τα οχήματα με την οδική υποδομή, με άλλα οχήματα, αλλά και λοιπούς χρήστες του δρόμου.


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες