Φουλάρουν ντεπόζιτο και εξαφανίζονται: «Δεν πληρώνω» σε βενζινάδικα στη Θεσσαλονίκη - Agioi Theodoroi.gr

Τελευταία Νέα

Τετάρτη, Μαΐου 25, 2022

Φουλάρουν ντεπόζιτο και εξαφανίζονται: «Δεν πληρώνω» σε βενζινάδικα στη Θεσσαλονίκη


Σε σοβαρό πρόβλημα φαίνεται να εξελίσσεται η πρακτική επιτήδειων στη Θεσσαλονίκη, οι οποίοι πηγαίνουν σε βενζινάδικα, φουλάρουν το ντεπόζιτό τους και στη συνέχεια πατούν γκάζι και εξαφανίζονται, σύμφωνα με ρεπορτάζ του thesstoday.gr.
Ο Γιώργος Γαβριηλίδης, μέλος της Ένωσης Βενζινοπωλών Θεσσαλονίκης, είπε στο ThessToday.gr πως πρόκειται για ένα διαχρονικό πρόβλημα, το οποίο πλέον «πονάει περισσότερο», δεδομένης της πτώσης στην κατανάλωση στα καύσιμα.

«Ένα τέτοιο περιστατικό να έχουμε κάθε ημέρα, “τελειώσαμε”. Ενδεικτικά, τα 100 ευρώ που μπορεί να βάλει κάποιος στο όχημά του σε συσχέτιση με το πολύ χαμηλό κέρδος που έχουμε πλέον, ισούται με ένα μεροκάματο και για πολλούς ακόμη και δύο», ανέφερε. Όπως είπε, η πρακτική του «βάζω βενζίνη και εξαφανίζομαι» σε συνδυασμό με την καταναλωτική ξηρασία ενδεχομένως να οδηγήσει σε αλυσιδωτά λουκέτα, κυρίως για τις επιχειρήσεις, που όπως υπογραμμίζει, «λειτουργούν με νομιμότητα».

«Η κατανάλωση σε σχέση με τον Μάιο του 2021 έχει πέσει κατά 30%. Όταν υπήρχε ισονομία και λογικές τιμές στις υπόλοιπες υποχρεώσεις δεν αντιμετωπίζαμε ιδιαίτερο πρόβλημα. Πλέον με το ρεύμα να κοστίζει ακριβά, όπως και το αέριο -αλλά και πολλά ακόμη βασικά προϊόντα- τότε αλυσιδωτά φτάνει και στον δικό μας τον κλάδο. Είναι πολύ πιθανόν το προσεχές διάστημα να μπουν πολλά λουκέτα αν δεν αλλάξει η κατάσταση», δήλωσε το μέλος της ΕΝΒΕΘ- επισημαίνοντας παράλληλα πως τα «καθαρά» πρατήρια έχουν να αντιμετωπίσουν το πλαφόν της κυβέρνησης, τα μεγάλα έξοδα και το λαθρεμπόριο καυσίμων.huffingtonpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες