Οι Τιτάνες της Τεχνολογίας των ΗΠΑ: Προσπαθούν να καταργήσουν τους κωδικούς πρόσβασης - Agioi Theodoroi.gr

Τελευταία Νέα

Τετάρτη, Μαΐου 11, 2022

Οι Τιτάνες της Τεχνολογίας των ΗΠΑ: Προσπαθούν να καταργήσουν τους κωδικούς πρόσβασης

Οι Τιτάνες της Τεχνολογίας των ΗΠΑ: Η Apple, η Google και η Microsoft δήλωσαν ότι προσπαθούν να απαλλαγούν από τους κωδικούς πρόσβασης και να τους αντικαταστήσουν με έναν πιο ασφαλή τρόπο πρόσβασης σε λογαριασμούς ή συσκευές. Οι τιτάνες της τεχνολογίας των ΗΠΑ ανακοίνωσαν από κοινού υποστήριξη για ένα κοινό πρότυπο που θα επιτρέπει στους χρήστες να συνδέονται ξεκλειδώνοντας τα κινητά τους τηλέφωνα, ας πούμε, με αναγνώριση δακτυλικών αποτυπωμάτων ή προσώπου.

«Η πλήρης στροφή σε έναν κόσμο χωρίς κωδικό πρόσβασης θα ξεκινήσει με τους καταναλωτές να τον κάνουν φυσικό μέρος της ζωής τους», δήλωσε ο αντιπρόεδρος της Microsoft, Alex Simons. «Δουλεύοντας μαζί ως κοινότητα σε όλες τις πλατφόρμες, μπορούμε επιτέλους να επιτύχουμε αυτό το όραμα και να σημειώσουμε σημαντική πρόοδο προς την εξάλειψη των κωδικών πρόσβασης».

Η εξάρτηση μόνον από τους κωδικούς πρόσβασης αποδοκιμάζεται ως σημαντικό ελάττωμα ασφαλείας στο Διαδίκτυο, με τους ανθρώπους να τους κρατούν υπερβολικά απλούς ή να χρησιμοποιούν τον ίδιο επανειλημμένα για να διευκολύνουν τη διαχείριση πολλών λογαριασμών.

Η υιοθέτηση προτύπων που δημιουργήθηκαν από τη Συμμαχία FIDO και την Κοινοπραξία του Word Wide Web θα επιτρέψει σε ιστότοπους και κατασκευαστές συσκευών να δημιουργήσουν ασφαλείς επιλογές χωρίς κωδικό πρόσβασης στις προσφορές τους, ανέφεραν οι ομάδες σε μια ανακοίνωση. Η χρήση ασφαλών κλειδιών αντί για κωδικούς πρόσβασης θα εμπόδιζε τις απάτες phishing που εξαπατούν τους ανθρώπους να αποκαλύψουν διαπιστευτήρια σύνδεσης και τους χάκερ που κλέβουν τέτοια δεδομένα.

«Σήμερα είναι ένα σημαντικό ορόσημο στο ταξίδι ασφάλειας για να ενθαρρύνουμε τις ενσωματωμένες βέλτιστες πρακτικές ασφάλειας και να μας βοηθήσουμε να προχωρήσουμε πέρα ​​από τους κωδικούς πρόσβασης», δήλωσε η διευθύντρια της αμερικανικής υπηρεσίας κυβερνοασφάλειας και ασφάλειας υποδομής Jen Easterly.

Η υποστήριξη για συνδέσεις χωρίς κωδικό πρόσβασης θα ενσωματωθεί στο λογισμικό Android και Chrome κατά τη διάρκεια του επόμενου έτους, δήλωσε ο διευθυντής προϊόντων της Google και πρόεδρος της Συμμαχίας FIDO, Sampath Srinivas.

Η Apple και η Microsoft ανακοίνωσαν σχέδια να κάνουν το ίδιο με το λογισμικό τους. “Αυτό θα απλοποιήσει τις συνδέσεις σε συσκευές, ιστότοπους και εφαρμογές ανεξάρτητα από την πλατφόρμα – χωρίς την ανάγκη για έναν μόνο κωδικό πρόσβασης”, δήλωσε ο Srinivas σε μια ανάρτηση ιστολογίου.

“Όταν συνδέεστε σε έναν ιστότοπο ή μια εφαρμογή στο τηλέφωνό σας, απλά θα ξεκλειδώσετε το τηλέφωνό σας.”

Τα κινητά τηλέφωνα θα αποθηκεύουν ένα διαπιστευτήριο FIDO που αναφέρεται ως «κλειδί πρόσβασης» που θα χρησιμοποιείται για το ξεκλείδωμα των διαδικτυακών λογαριασμών, εξήγησε ο Srinivas. «Για να συνδεθείτε σε έναν ιστότοπο στον υπολογιστή σας, θα χρειαστείτε απλώς το τηλέφωνό σας κοντά και απλώς θα σας ζητηθεί να το ξεκλειδώσετε για πρόσβαση», είπε ο Σρινίβας.

Η κατάργηση των κωδικών πρόσβασης χρεώθηκε ως πιο ασφαλής από τον έλεγχο ταυτότητας δύο παραγόντων που περιλαμβάνει τη λήψη κωδικών πρόσβασης μίας χρήσης μέσω μηνύματος κειμένου ή μέσω email ως δευτερεύουσας επιβεβαίωσης κατά τη σύνδεση σε ιστότοπους ή υπηρεσίες.





Πηγή


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες