Στα χέρια της Ασφάλειας συμμορία για κλοπές αυτοκινήτων - Agioi Theodoroi.gr

Τελευταία Νέα

Σάββατο, Μαΐου 28, 2022

Στα χέρια της Ασφάλειας συμμορία για κλοπές αυτοκινήτων


Ένα ολόκληρο δίκτυο διάθεσης εξαρτημάτων κλεμμένων αυτοκινήτων ως ανταλλακτικά είχαν στήσει, σύμφωνα με τις αρχές, τα μέλη σπείρας την οποία εξάρθρωσαν τα στελέχη του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων Κατά Ιδιοκτησίας.
Τα στελέχη της Ασφάλειας με πολύμηνη έρευνα κατάφεραν να ταυτοποιήσουν τα επτά μέλη της συμμορίας και τον αρχηγό της, ο οποίος είναι ιδιοκτήτης μάντρας ανταλλακτικών. Ο 65χρονος, όπως αναφέρεται στη δικογραφία ήταν εκείνος που δεχόταν τις παραγγελίες για ανταλλακτικά από διάφορους συνεργάτες του και στη συνέχεια έδινε την «παραγγελία» προς τα υπόλοιπα μέλη της οργάνωσης για να αφαιρέσουν συγκεκριμένου τύπου, μάρκας, μοντέλου και χρώματος αυτοκίνητα.


ASTYNOMIA.GR


Ήταν εκείνος που μετά την παραλαβή των κλεμμένων οχημάτων, αποφάσιζε πού θα διατεθούν τα ανταλλακτικά και σε ποια τιμή, ενώ έδινε τα χρήματα που αντιστοιχούσαν στην συμμετοχή σε κάθε μέλος της σπείρας.
Οι οκτώ συλληφθέντες κατηγορούνται ότι σχεδόν κάθε νύχτα άρπαζαν και ένα αυτοκίνητο, από διάφορες περιοχές της Αττικής, αλλά ποτέ στην τύχη. Είχε προηγηθεί «παραγγελία» από τον ενδιαφερόμενο. Στη συνέχεια τα μετέφεραν σε περιοχές των Δυτικών Προαστίων, όπου τα στάθμευαν για λίγες ημέρες, ώστε να βεβαιωθούν ότι δεν έχουν σύστημα εντοπισμού και στη συνέχεια τα πήγαιναν στο συνεργείο – διαλυτήριο.

Τα μέλη της συμμορίας είχαν βρει κόλπο να εισάγουν από το εξωτερικό σε πολύ χαμηλές τιμές οχήματα, τα οποία δεν μπορούσαν να επισκευαστούν. Στη συνέχεια έκλεβαν αυτοκίνητα ίδιας μάρκας, τύπου και χρώματος, τοποθετούσαν στα κλεμμένα τον αριθμό πλαισίου του κατεστραμμένου και στη συνέχεια το πωλούσαν.


ASTYNOMIA.GR


Συνολικά πραγματοποιήθηκαν 12 έρευνες σε οικίες, μία έρευνα σε αποθήκη-διαλυτήριο και 2 έρευνες σε επιχειρήσεις εμπορίας ανταλλακτικών αυτοκινήτων, στις περιοχές των Αμπελοκήπων, Μεγάρων, Άνω Λιοσίων, Αχαρνών, Ασπρόπυργου και στη Θεσσαλονίκη (από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης), κατά τη διάρκεια των οποίων βρέθηκαν μεταξύ άλλων και κατασχέθηκαν:
17 αυτοκίνητα,
88 κινητήρες αυτοκινήτων
19 εγκέφαλοι αυτοκινήτων
πλήθος εξαρτημάτων-ανταλλακτικών
ηλεκτρονικός εξοπλισμός για την αφαίρεση οχημάτων
πιστόλι
taser
αλεξίσφαιρο γιλέκο
16,5 γραμμάρια κάνναβης
τα χρηματικά ποσά των 5.022 ευρώ και 340 δολαρίων Η.Π.Α.
Από την μέχρι στιγμής έρευνα εξιχνιάσθηκαν 18 περιπτώσεις κλοπές οχημάτων, με το οικονομικό όφελος που έχουν αποκομίσει να ανέρχεται στο χρηματικό ποσό των 388.800 ευρώ.
Από τους συλληφθέντες οι επτά έχουν απασχολήσει και στο παρελθόν τις αρχές.
Μανώλης Ασαριώτης— HuffPost Greece

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες