Τούρκος αναλυτής: Πόσο θα κρατήσει και τι κόστος θα έχει ένας ελληνοτουρκικός πόλεμος - Agioi Theodoroi.gr

Τελευταία Νέα

Πέμπτη, Μαΐου 26, 2022

Τούρκος αναλυτής: Πόσο θα κρατήσει και τι κόστος θα έχει ένας ελληνοτουρκικός πόλεμος


«Αυτή την στιγμή η Ελλάδα ετοιμάζεται για πόλεμο με την Τουρκία. Αυτό να το ξέρουμε. Στόχος της Ελλάδας αλλά και των Ηνωμένων Πολιτειών είναι να χτυπηθεί η αμυντική βιομηχανία της Τουρκικής Δημοκρατίας» είπε, μεταξύ άλλων, ο τούρκος απόστρατος αεροπορίας και αναλυτής Ερντογάν Καρακούς (πάνω δεξιά, στην κεντρική φωτογραφία), μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό CNNturk.

Διάρκεια και κόστος

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι «σε έρευνα που έκανε ένα Κέντρο Στρατηγικών Μελετών, το οποίο εξέτασε τη δύναμη πυρός και των δύο πλευρών, αποκαλύφθηκε πως ο πόλεμος Ελλάδας και Τουρκίας θα είναι τριήμερος, αλλά σε αυτές τις δυο-τρεις μέρες για κάθε μία από τις πλευρές ενδεχομένως να υπάρχει ένα καθημερινό κόστος 1 τρισ. δολαρίων».

«Η Τουρκική Δημοκρατία υπερηφανεύεται για τις γέφυρες που κατασκευάζει» δήλωσε, επίσης, ο κ. Καρακούς.

Για να προσθέσει: «Ετσι, δόξα τον Θεό, εγκαινιάσαμε τη γέφυρα του Τσανάκαλε, ενώ έχουμε και άλλες τέσσερις γέφυρες στα στενά και στον κόλπο του Ιζμιτ».

Και αναρωτήθηκε: «Που είναι λοιπόν η αεράμυνα για αυτές; Που είναι η αεράμυνα για αυτές»; Σήμερα, τι υπάρχει (από αεράμυνα)»;

Απροστάτευτη η Κωνσταντινούπολη

Απαντώντας ο ίδιος, τόνισε ότι «Σήμερα δεν υπάρχει τίποτε» και επισήμανε πως «η Κωνσταντινούπολη που εμείς από τη δεκαετία του 1960 ως τη δεκαετία του 1990, την προστατεύαμε με πυραύλους ΝΙΚΗ, σήμερα είναι απροστάτευτη. Σήμερα είναι απροστάτευτη».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες