ΥΠΕΣ Γερμανίας: Οι πολίτες να αποθηκεύσουν τρόφιμα - Η λίστα - Agioi Theodoroi.gr

Τελευταία Νέα

Τρίτη, Μαΐου 03, 2022

ΥΠΕΣ Γερμανίας: Οι πολίτες να αποθηκεύσουν τρόφιμα - Η λίστα


Κάλεσμα στους πολίτες να εφοδιαστούν με τα απαραίτητα τρόφιμα απεύθυνε η ομοσπονδιακή υπουργός Εσωτερικών της Γερμανίας, Νάνσυ Φίσερ, παρέχοντας προτεινόμενη λίστα με τις ποσότητες που πρέπει να υπάρχουν σε κάθε σπίτι.

Ειδικότερα, όπως τονίζει η Handelsblatt, η υπουργός μίλησε, σε συνέντευξη, για την ενεργειακή ακρίβεια αλλά και στις επιπτώσεις του πολέμου στην Ουκρανία, υπογραμμίζοντας  πως «είμαστε εδώ για να αντιμετωπίσουμε τις διάφορες κρίσεις, τις πανδημίες, τις απειλές πολέμου».

Η ίδια ανέφερε ότι πρέπει να ελεγχθεί ποια προστατευτικά μέτρα είναι απαραίτητα. «Αυτό δεν επηρεάζει μόνο τεχνικά ζητήματα, αλλά και προμήθειες για τρόφιμα, φάρμακα ή ιατρικές προμήθειες», δήλωσε και πρόσθεσε πως «αν το ρεύμα διακοπεί για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, είναι σίγουρα χρήσιμο να υπάρχει παροχή έκτακτης ανάγκης στο σπίτι».

Παράλληλα, έκανε γνωστό πως πραγματοποιείται απογραφή των καταφυγίων της Γερμανίας λέγοντας ότι «υπάρχουν ακόμη 599 καταφύγια στη Γερμανία», και «υπάρχουν καταφύγια που χρησιμοποιούνται διαφορετικά σήμερα. Είναι λογικό αν επανενεργοποιήσουμε κάποια από αυτά».

Αναφορικά με τις προμήθειες που πρέπει να προμηθευτούν οι πολίτες, η Φίσερ επεσήμανε ότι οι πολίτες πρέπει να ανατρέξουν σε ειδική λίστα της γερμανικής Πολιτικής Προστασίας και πρόσθεσε πως αυτά είναι: 

- 10 λίτρα σε νερό και υγρά.
- 3,5 κιλά σιτηρά, ψωμί, πατάτες, ρύζι, ζυμαρικά,
- 1,5 κιλό κρέας, ψάρι, αυγά.

Κλείνοντας, ζήτησε από τους Γερμανούς να δημιουργήσουν αποθέματα σταδιακά, δίχως να τρέξουν μαζικά για ψώνια, δημιουργώντας ελλείψεις στην αγορά και χάος.











 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες