Πώς να αφαιρέσετε το λεκέ από λάδι που έχει στεγνώσει - Agioi Theodoroi.gr

Τελευταία Νέα

Τετάρτη, Μαΐου 25, 2022

Πώς να αφαιρέσετε το λεκέ από λάδι που έχει στεγνώσειΟι λεκέδες από λάδι είναι από τους πιο συχνούς στα ρούχα μικρών και μεγάλων.

Σε αντίθεση με τους άλλους λεκέδες, αυτοί από λάδι, αφήνουν ελαφρώς σκουρόχρωμες κηλίδες στα ρούχα οι οποίες αν στεγνώσουν είναι πιο δύσκολο να απομακρυνθούν.

Κοινοί λεκέδες με βάση το λάδι
Μαργαρίνη ή βούτυρο
Μαγειρικό λάδι (συμπεριλαμβανομένου ελαιόλαδου, ελαιόλαδου canola κ.λπ.)
Μαγιονέζα
Μακιγιάζ και ενυδατικές κρέμες

Αφαίρεση με ζεστό νερό και απορρυπαντικό
Συνήθως τους λεκέδες από το λάδι ( κοινώς λαδιές) τους βλέπουμε όταν έχει πλυθεί το ρούχο ή στην καλύτερη όταν το βάζουμε στο πλυντήριο.
Σε κάθε περίπτωση για να τους αφαιρέσετε θα χρειαστείτε ζεστό νερό και απορρυπαντικό. Μουλιάστε τη λεκιασμένη περιοχή πριν την πλύνετε με ζεστό νερό και τρίψτε υγρό απορρυπαντικό ρούχων ή υγρό σαπούνι πιάτων στη λεκιασμένη περιοχή.Και τα δύο θα διεισδύσουν στις ίνες του υφάσματος που συγκρατούν το λάδι. Είναι ζωτικής σημασίας να ελέγξετε τη λεκιασμένη περιοχή πριν την στεγνώσετε για να βεβαιωθείτε ότι ο λεκές έχει εξαφανιστεί πλήρως. Σε περίπτωση αμφιβολίας επαναλάβετε τη διαδικασία αφαίρεσης λεκέδων. Εάν έχετε στεγνώσει κατά λάθος τον λεκέ από λάδι, θα χρειαστεί να επαναλάβετε τη διαδικασία με το ζεστό νερό και το υγρό απορρυπαντικό αρκετές φορές για να έχετε αποτελέσματα.

Αφαίρεση λεκέ με ταλκ
Καλύψτε το λεκέ με μία στρώση ταλκ και αφήστε το να δράσει για περίπου πέντε λεπτά. Έπειτα τινάξτε καλά το ρούχο και βάλτε πάνω στο λεκέ λίγο απορρυπαντικό για τα πιάτα και τρίψτε το ελαφρά. Το ταλκ θα απορροφήσει τα υγρά και λιπαρά στοιχεία και ο λεκές θα καθαρίσει πιο εύκολα. Στη συνέχεια, πλύντε το ρούχο στο πλυντήριο.

Αφαίρεση λεκέ με μαγειρική σόδα
Καλύψτε το λεκέ με μαγειρική σόδα. Αφήστε τη για 5 έως 10 λεπτά και στη συνέχεια βουρτσίστε την. Αν η κηλίδα δεν αφαιρεθεί εντελώς χρησιμοποιήστε υγρό πιάτων. Βάλτε λίγο υγρό πάνω στον λεκέ, τρίψτε στις ίνες και στη συνέχεια ξεπλύντε το λεκέ. Επαναλάβετε τη διαδικασία έως ότου αφαιρεθεί εντελώς ο λεκές από λάδι.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες