Φρίκη: Τον έγδαρε, τον μαγείρεψε και τον σέρβιρε στα παιδιά του - Agioi Theodoroi.gr

Τελευταία Νέα

Παρασκευή, Μαΐου 27, 2022

Φρίκη: Τον έγδαρε, τον μαγείρεψε και τον σέρβιρε στα παιδιά του



Το έγκλημα της Κάθριν Νάιτ που συγκλόνισε την Αυστραλία. Μια... ωρολογιακή βόμβα που έσκασε με τον πιο φρικτό τρόπο

1η Μαρτίου 2000: Παρότι ακόμα δεν είχε ξημερώσει η Κάθριν Νάιτ έστρωσε το τραπέζι. Τοποθέτησε σε κάθε θέση από ένα πιάτο και μια κάρτα. Το γεύμα προοριζόταν για τα παιδιά του Τζον Πράις. Τους είχε ετοιμάσει κρέας με λαχανικά το οποίο έβαλε σε δύο μεγάλες πιατέλες. Σκόπευε να τους σερβίρει τον πατέρα τους. Αυτή είναι η ιστορία του εγκλήματος που συγκλόνισε την Αυστραλία.

Το όνειρο του... σφαγείου

Η Κάθριν Μέρι Νάιτ γεννήθηκε στις 24 Οκτωβρίου 1955 σε ένα νοσηρό οικογενειακό περιβάλλον. Ήταν ο καρπός της παράνομης σχέσης της μητέρας της με έναν συνάδελφο του συζύγου της. Η Νάιτ θα υποστηρίξει ότι υπέστη σεξουαλική κακοποίηση εντός της οικογένειας μέχρι την ηλικία των 11 ετών.

Ένα γεγονός που τη σημάδεψε ήταν η αυτοκτονία του αγαπημένου της θείου Όσκαρ το 1969. Το χτύπημα για το 14χρονο τότε κορίτσι ήταν τεράστιο. Για χρόνια έλεγε ότι το φάντασμα του θείου της την επισκεπτόταν και της μιλούσε.

Στο σχολείο άρχισε να παρουσιάζει επιθετική συμπεριφορά. Ασκούσε bulling στους συμμαθητές της και τους χτυπούσε. Σε ηλικία 15 ετών παράτησε τα μαθήματα και ξεκίνησε να εργάζεται. Αρχικά σε μια βιοτεχνία ρούχων και στη συνέχεια σε ένα τοπικό σφαγείο στην πόλη Αμπερντίν. Κρεμούσε τα μαχαίρια της πάνω από το κρεβάτι της και έλεγε ότι αυτή είναι «η δουλειά που ονειρευόμουν».




«Μου είπε ότι έχει κάτι λασκαρισμένο»

Στο σφαγείο γνώρισε τον Ντέιβιντ Κέλετ. Παντρεύτηκαν το 1974 παρότι ο Κέλετ αντιμετώπιζε πρόβλημα αλκοολισμού. Ο ίδιος θα αποκαλύψει πως η μητέρα της Νάιτ του είχε δώσει μια συμβουλή: «Η γριά μου είπε να προσέχω. Μου είπε: Καλύτερα να προσέχεις με αυτή γιατί θα σε σκοτώσει. Φέρσου της με τον λάθος τρόπο ή κάνε το λάθος πράγμα και τη γ@μησες. Μην σκεφτείς καν να την απατήσεις, θα σε σκοτώσει. Και όλα αυτά τα έλεγε η μητέρα της. Μου είπε ότι έχει κάτι λασκαρισμένο. Ότι έχει λασκαρισμένες βίδες».

Την πρώτη νύχτα του γάμου το ζευγάρι καυγάδισε και η Νάιτ επιχείρησε να στραγγαλίσει τον Κέλετ. Λίγους μήνες μετά θα τον χτυπούσε με ένα τηγάνι στο κεφάλι με αποτέλεσμα να χρειαστεί νοσηλεία.

Το 1976 έκαναν το πρώτο τους παιδί, την Μελίσα Αν. Λίγο μετά ο Κέλετ παράτησε τη Νάιτ και μετακόμισε στο Κούινσλαντ.

Όταν το διαπίστωσε βγήκε στο δρόμο με το μωρό στο καρότσι και φερόταν αλλόκοτα. Μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο όπου διαγνώσθηκε με κατάθλιψη.

Σταδιακά κατέρρεε ψυχολογικά και γινόταν όλο και πιο επικίνδυνη. Σε μια περίπτωση έβαλε την μόλις δύο μηνών Μελίσα στις ράγες και περίμενε να περάσει το τρένο. Ένας περαστικός είδε το μωρό και το έσωσε. Ακολούθησε νέα εισαγωγή και νοσηλεία της Νάιτ σε ψυχιατρική κλινική.

Όταν πήρε εξιτήριο συνέχισε να είναι επιθετική. Σε μια περίπτωση έκοψε το πρόσωπο μια γυναίκας γιατί δεν την πήγε με το αυτοκίνητο της στο Κουίνσλαντ. Όταν αυτή απευθύνθηκε στην αστυνομία κράτησε όμηρο τον γιό της απειλώντας να τον μαχαιρώσει. Η αστυνομία την αφόπλισε και επέστρεψε στο ψυχιατρείο. Εκεί εκμυστηρεύτηκε στις νοσοκόμες ότι σκόπευε να σκοτώσει τον σύζυγο και την πεθερά της αλλά και τον μηχανικό που του έφτιαξε το αυτοκίνητο με το οποίο πήγε στο Κουίνσλαντ.

Παρότι ήταν φανερά επικίνδυνη στις 9 Απριλίου 1976 πήρε και πάλι εξιτήριο και τέθηκε υπό την φροντίδα της πεθεράς και του συζύγου της ο οποίος αποφάσισε να επιστρέψει. Τον Μάρτιο του 1983 το ζευγάρι έκανε δεύτερη κόρη, την Νατάσα. Την επόμενη χρονιά η Νάιτ παράτησε τον Κέλετ. Στα τέλη του 1984 υπέστη σοβαρό τραυματισμό στη μέση και πήρε αναπηρική σύνταξη. Παράλληλα η κυβέρνηση της έδωσε ένα διαμέρισμα στον Αμπερντίν.

Το 1986 γνώρισε τον 38χρονο Ντέιβιντ Σόντερς και μετά από λίγους μήνες σχέσης μετακόμισε στο σπίτι της. Η Νάιτ παρέμενε εκτός ελέγχου. Σε μια περίπτωση έκοψε, μπροστά στον Σάμερς, το λαιμό του κουταβιού του για να του δείξει τι θα πάθει αν την απατήσει. Το 1988 το ζευγάρι απέκτησε μια κόρη, την τρίτη της Νάιτ. Η σχέση τελείωσε όταν χτύπησε τον Σόντερς στο κεφάλι με ένα σίδερο και στη συνέχεια του κάρφωσε ένα ψαλίδι στην κοιλιά.

Ακολούθησε μια τριετής σχέσης της Νάιτ με τον πρώην συνάδελφο της Τζον Τίλινγκγουορθ με τον όποιο απέκτησε ένα αγοράκι. Τον χώρισε όταν γνώρισε τον Τζον Πράις.




Η φρίκη

Ο Πραις (φωτο) ήταν 34 ετών όταν γνωρίστηκε με την Νάιτ (φωτό). Χωρισμένος με τρία παιδιά εκ των οποίων τα δύο ζούσαν μαζί του. Γνώριζε το παρελθόν της αλλά πίστευε ότι έχει ξεπεράσει τα προβλήματα της. Μετά από λίγους μήνες σχέσεις η Νάιτ μετακόμισε στο σπίτι του.

Τα πρώτα χρόνια η συμβίωση ήταν σχετικά αρμονική όμως σταδιακά η Νάιτ πίεζε τον Πράις να την παντρευτεί. Η συνεχής άρνηση του οδήγησε το 1998 σε ξέσπασμα της. Έφτιαξε ένα βίντεο με διάφορα αντικείμενα και το έστειλε στον εργοδότη του Πράις υποστηρίζοντας ότι είναι υλικό που του έχει κλέψει. Ο Πράις απολύθηκε και την ίδια μέρα την έδιωξε από το σπίτι. Λίγους μήνες μετά όμως το ζευγάρι ήταν και πάλι μαζί. «Του είπα ότι αφού με δέχθηκε πίσω τώρα είναι μέχρι τον θάνατο» είπε σε μια από τις κόρες. Στις αρχές του 2000 τον μαχαίρωσε στο στήθος και επήλθε οριστική ρήξη.

Στις 29 Φεβρουαρίου 2000 ο Τζον Πράις σταμάτησε στο τοπικό δικαστήριο και πήρε την εντολή ασφαλιστικών μέτρων κατά της Νάιτ η οποία πλέον απαγορευόταν να τον πλησιάσει. Το απόγευμα της ίδια ημέρας είπε στους συναδέλφους του «αν δεν επιστρέψω στη δουλειά αύριο θα είναι επειδή θα με έχει σκοτώσει η Κάθριν».

Φτάνοντας στο σπίτι διαπίστωσε ότι τα δύο παιδιά του δεν ήταν εκεί. Είχαν πάει να μείνουν σε έναν φίλο τους. Περίπου στις 11 το βράδυ έπεσε για ύπνο.

Από την έρευνα που ακολούθησε καταρτίστηκε ένα χρονικό των όσων ακολούθησαν. Η Νάιτ μπήκε στο σπίτι και είδε τον Πράις στο κρεβάτι. Τον μαχαίρωσε και αυτός ξύπνησε. Προσπάθησε να ανάψει το φως αλλά δεν τα κατάφερε. Η Νάιτ συνέχισε να τον μαχαιρώνει. Κατάφερε να φτάσει μέχρι την κεντρική είσοδο και να ανοίξει την πόρτα αλλά κατέρρευσε. Συνολικά δέχθηκε 37 μαχαιριές. Έσβησε στον διάδρομο της εισόδου.

Η Νάιτ όμως δεν είχε τελειώσει το φρικτό της έργο. Αρχικά έγδαρε το πτώμα και κρέμασε το δέρμα σε έναν γάντζο πάνω από μια πόρτα. Στη συνέχεια έκοψε το κεφάλι και μέρη του σώματος. Τα έβαλε σε κατσαρόλα μαζί με λαχανικά. Ενώ το... γεύμα ετοιμαζόταν έστρωσε το τραπέζι. Σκόπευε να σερβίρει στα παιδιά του Πράις τον πατέρα τους. Πιθανότατα κάποια στιγμή συνειδητοποίησε τι είχε κάνει και επιχείρησε να αυτοκτονήσει παίρνοντας χάπια.

Οι συνάδελφοι του Πράις, γνωρίζοντας την κατάσταση με τη Νάιτ, ανησύχησαν όταν δεν εμφανίστηκε στη δουλειά. Ένας από αυτούς έφτασε στο σπίτι και χτύπησε το κουδούνι, δεν απάντησε κανείς. Κοίταξε από το παράθυρο και είδε τον γεμάτο αίματα διάδρομο. Όταν ήρθε η αστυνομία βρήκε το κατακρεουργημένο πτώμα του Πράις και την Νάιτ να είναι σε κωματώδη κατάσταση.

Το κεφάλι του θύματος ήταν μέσα στην κατσαρόλα με λαχανικά και κομμάτια του σώματος του είχαν σερβιριστεί στο τραπέζι σε δύο μεγάλες πιατέλες.

Η Νάιτ είχε αφήσει ένα σημείωμα στο οποίο ανέφερε: «Ήρθε η ώρα να πληρώσεις Τζόχανθον για το ότι βίασες την κόρη μου. Για την Μπεκ, τον Ρος και τον μικρό Τζόν (τα παιδιά του). Τώρα παίξε με το πέος του μικρού Τζον, Τζον Πράις». Οι συγκεκριμένες κατηγορίες δεν επιβεβαιώθηκαν.

Η καταδίκη

Στη δίκη η Νάιτ δήλωσε αθώα με την δικαιολογια ότι δεν θυμόταν τίποτα για το έγκλημα. Όμως, ενώ η διαδικασία είχε ξεκινήσει αποφάσισε να αλλάξει τη δήλωση της, και αποδέχθηκε την ενοχή της. Οι δικηγόροι της προσπάθησαν να πείσουν το δικαστήριο ότι είναι ψυχασθενής και πρέπει να νοσηλευτεί και όχι να φυλακιστεί αλλά δεν τα κατάφεραν.

Καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη χωρίς αναστολή και έγινε η πρώτη γυναίκα στην Αυστραλία στην οποία επιβάλλεται η ανώτερη ποινή που προβλέπεται στην χώρα. To 2006 κατέθεσε έφεση η οποία απορρίφθηκε. Θα παραμείνει στη φυλακή για το υπόλοιπο της ζωή της.

Η υπόθεση της Κάθριν Νάιτ συγκλόνισε την Αυστραλία και δημιούργησε δύο μεγάλα ερωτηματικά. Πώς είναι δυνατό ένας άνθρωπος-ωρολογιακή βόμβα να κυκλοφορεί ελεύθερος μετά από τόσα περιστατικά βίας και τελικά ή θέση του είναι στο κελί ή σε ένα δωμάτιο ψυχιατρείου;








 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες