Η Β. Κορέα Aπαγορεύει στενά τζιν, βαμμένα μαλλιά και άλλα «σύμβολα του καπιταλισμού» - Agioi Theodoroi.gr

Τελευταία Νέα

Τρίτη, Μαΐου 10, 2022

Η Β. Κορέα Aπαγορεύει στενά τζιν, βαμμένα μαλλιά και άλλα «σύμβολα του καπιταλισμού»


Το καθεστώς του Κιμ Γιονγκ Ουν εντείνει την καταστολή των «παρακμιακών» τάσεων της δυτικής μόδας στη Βόρεια Κορέα, απαγορεύοντας μεταξύ άλλων τα βαμμένα μαλλιά, τα στενά τζιν και τα τρυπήματα των αυτιών, σύμφωνα με έκθεση.

Το Radio Free Asia αναφέρει ότι ο Σοσιαλιστικός Πατριωτικός Σύνδεσμος Νεολαίας κατευθύνει τώρα τις κατασταλτικές προσπάθειες σε γυναίκες ηλικίας 20 και 30 ετών που έχουν μακριά μαλλιά μέχρι τη μέση τους, βάφονται ή φοράνε ρούχα διακοσμημένα με μεγάλα ξένα γράμματα.

Ένας ανώνυμος κάτοικος της πόλης Hamhung είπε στο μη κερδοσκοπικό πρακτορείο ειδήσεων που χρηματοδοτείται από την αμερικανική κυβέρνηση ότι το καθεστώς της Βόρειας Κορέας στοχοποιεί επίσης γυναίκες που φορούν παντελόνια που αγκαλιάζουν τις καμπύλες.

Οι κάτοικοι που υιοθετούν στυλ που φανερώνει «καπιταλιστικές επιρροές» σε εξωτερικούς χώρους αναγκάζονται να περιμένουν στην άκρη του δρόμου μέχρι να τελειώσει η περιπολία που αναζητά κι άλλους παραβάτες ανά περιοχή.

«Σταυροφορία» κατά των δυτικών τάσεων
Όλοι οι «απείθαρχοι» οδηγούνται στη συνέχεια στο γραφείο του Συνδέσμου, όπου πρέπει να ομολογήσουν τα εγκλήματά τους γραπτώς, σύμφωνα με την έκθεση. Θα αφεθούν ελεύθεροι για να επιστρέψουν στα σπίτια τους μόνο εάν κάποιος τους φέρει πιο κατάλληλο ρουχισμό.

Η ανώνυμη πηγή του RFA είπε ότι η εντεινόμενη «σταυροφορία» κατά των δυτικών τάσεων ανακοινώθηκε τον περασμένο μήνα κατά τη διάρκεια μιας εθνικής εκπαιδευτικής συνεδρίας, στην οποία στελέχη του Youth League είπαν ότι το να φοράς ρούχα και μαλλιά όπως οι άνθρωποι στις καπιταλιστικές χώρες παραβιάζει τις σοσιαλιστικές πρακτικές της Βόρειας Κορέας.


Η Βόρεια Κορέα ανακοίνωσε για πρώτη φορά καταστολή στα στενά τζιν, τα τρυπήματα και ορισμένα χτενίσματα, συμπεριλαμβανομένων του στυλ mullet, πριν από έναν χρόνο, αφού ο Κιμ καταδίκασε το ξένο στυλ και την ομιλία ως «επικίνδυνα δηλητήρια», σύμφωνα με ρεπορτάζ του BBC εκείνη την εποχή.

Η Ένωση Νέων έχει διπλασιάσει έκτοτε τις προσπάθειές της για να εμποδίσει τους ανθρώπους που μιμούνται ξένες μόδες και έθιμα. Στην πόλη Chongjin λόγου χάρη ειναι συχνές οι περιπολίες σε μια τοπική αγορά που είναι δημοφιλές στέκι για νέους, σύμφωνα με άλλη πηγή που μίλησε στο RFA υπό τον όρο της ανωνυμίας.

Εάν οι νέοι συλληφθούν εκεί να κάνουν κάτι απαγορευμένο, οι εργοδότες τους θα ειδοποιηθούν για την παράβασή τους. «Στη συνέχεια υπόκεινται σε κριτική και στις πιο σοβαρές περιπτώσεις, το όνομα, η διεύθυνση κατοικίας και ο χώρος εργασίας του παραβάτη θα αποκαλυφθούν δημόσια», είπε η πηγή στο RFA, σε μία αναφορά στα μεγάφωνα που ελέγχονται από την κυβέρνηση και έχουν τοποθετηθεί σε όλη τη χώρα για να διαδίδουν την κρατική προπαγάνδα.

Ωστόσο, η πηγή πρόσθεσε ότι παρά τις τιμωρίες, οι Βορειοκορεάτες «δεν σταματούν να προσπαθούν να δείχνουν και να ντύνονται όπως οι άνθρωποι που βλέπουν στις ξένες ταινίες και την τηλεόραση».









 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες