Για παλιοσίδερα το μεγαλύτερο ιδιωτικό Boeing Σαουδάραβα πρίγκιπα που δεν το διεκδικεί κανείς - Agioi Theodoroi.gr

Τελευταία Νέα

Κυριακή, Μαΐου 01, 2022

Για παλιοσίδερα το μεγαλύτερο ιδιωτικό Boeing Σαουδάραβα πρίγκιπα που δεν το διεκδικεί κανείς


Μπορεί ένα ιδιωτικό αεροσκάφος αξίας 300 εκατομμυρίων δολαρίων που έχει κάνει μόλις 42 ώρες πτήσης να το στέλνουν για απόσυρση και πιθανός να το μεταφέρουν κάπου ερημικά για να το κάνουν παλιοσίδερα; Η απάντηση είναι ΝΑΙ.
Το Boeing 747-8 (N458BJ) κατευθύνεται προς την έρημο Μαράνα στην Αριζόνα, ενδεχομένως για να διαλυθεί για ανταλλακτικά, σύμφωνα με μια έκθεση της Simple Flying.
Το μεγαλοπρεπές αεροσκάφος είναι ένα από τα ελάχιστα ιδιόκτητα Boeing 747 στον κόσμο που παραδόθηκε πριν από 10 χρόνια και προοριζόταν για τον όμιλο Royal Flight της Σαουδικής Αραβίας. Σύμφωνα με πληροφορίες, το ολόλευκο 747-8 παραγγέλθηκε από τον Σαουδάραβα διάδοχο πρίγκιπα Σουλτάν μπιν Αμπντουλαζίζ Αλ Σαούντ για περισσότερα από 300 εκατομμύρια δολάρια και προοριζόταν να χρησιμεύσει ως ιδιωτικό του τζετ.
Ωστόσο, ο διάδοχος πέθανε ένα χρόνο πριν από την παράδοση του αεροπλάνου το 2012. Το αεροσκάφος βρισκόταν στη Βασιλεία της Ελβετίας, όπου ήταν εξοπλισμένο με ένα υπερπολυτελές εσωτερικό VIP και ήταν προσαρμοσμένο για τον πρίγκιπα διάδοχο.



.
BOEING 747-8 N458BJ
Μετά το θάνατο του Σουλτάνου Μπιν Αμπντουλαζίζ Αλ Σαούντ, κανένας βασιλιάς της Σαουδικής Αραβίας δεν διεκδίκησε το όμορφο τζετ με αποτέλεσμα να είναι ακινητοποιημένο στην Ελβετία για μια δεκαετία. Σύμφωνα με δημόσια διαθέσιμα στοιχεία, το απίστευτο αεροσκάφος έχει πετάξει συνολικά μόλις 42 ώρες από τότε που βγήκε από το εργοστάσιο το 2012. Ένα φυσιολογικό Boeing 747 για να διαλυθεί πρέπει να συμπληρώσει περισσότερες από 100.000 ώρες πτήσης.

Σύμφωνα με τα δεδομένα παρακολούθησης πτήσεων, το N458BJ πραγματοποίησε μια μεγάλη πτήση από τη Βασιλεία στο Πίναλ Αίρπαρκ στην έρημο Μανάρα της Αριζόνα, το οποίο είναι ένα διάσημο νεκροταφείο αεροπλάνων όπου τα παροπλισμένα αεροπλάνα αποσυναρμολογούνται για τα εξαρτήματά τους, όπως κινητήρες και αεροηλεκτρονικά.
Ωστόσο, δεν υπάρχει επίσημη επιβεβαίωση εάν το Boeing 747-8 N458BJ οδεύει προς το τέλος του. Υπάρχει μια μικρή πιθανότητα το αεροσκάφος να αγοραστεί από την Boeing.


Πηγή: Luxurylaunches

Στέφανος Νικήτας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες