Έκλεισε το deal Motor Oil με Ελλάκτωρ - Αγγίζει τα 190 εκ. ευρώ το τίμημα - Agioi Theodoroi.gr

Τελευταία Νέα

Παρασκευή, Μαΐου 06, 2022

Έκλεισε το deal Motor Oil με Ελλάκτωρ - Αγγίζει τα 190 εκ. ευρώ το τίμημα

EUROKINISSI

Εν αναμονή της επίσημης ανακοίνωσης, έγινε γνωστό το deal μεταξύ της Motor Oil και του ομίλου Ελλάκτωρ. Η επόμενη ημέρα για τις δύο εταιρείες.
Μια μεγάλη εξέλιξη στα διοικητικά ενός από τους κορυφαίους ομίλους στην Ελλάδα ίσως φέρει μια μέρα στα τεκταινόμενα του κατασκευαστικού κλάδου.

Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, ολοκληρώθηκε η διαπραγμάτευση μεταξύ Motor Oil και Ελλάκτωρ για την απόκτηση από την πρώτη του 30,1% των μετοχών του ομίλου, και της εταιρεία Άνεμος (σε ποσοστό που κυμαίνεται από 75-100%). Αναμένεται σύντομα η επίσημη ανακοίνωση. Πρόκειται για το ποσοστό που έχουν οι εφοπλιστές Μπάκος- Καυμενάκης.
Ενόψει διαδικασίας, μετά από αίτημα της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, έχουν ανασταλεί οι διαπραγματεύσεις για τις δύο εταιρείες σύμφωνα με την παράγραφο 1 του άρθρου 17 του ν. 3371/2005, για λόγους προστασίας του επενδυτικού κοινού και της ομαλής λειτουργίας της Αγοράς των κινητών αξιών των ως άνω εταιρειών και μέχρις ότου παρασχεθεί ενημέρωση στο επενδυτικό κοινό αναφορικά με την πιθανή υλοποίηση της συναλλαγής.
Μια νέα ημέρα για την Ελλάκτωρ

Σίγουρα μιλάμε για μια νέα ημέρα για τον όμιλο Ελλάκτωρ και τους περίπου 6.000 εργαζόμενους του. Επί της ουσίας αυτή η εξαγορά θα λήξει ένα επιχειρηματικό πολεμικό κλίμα που διαρκεί για πάνω από 15 μήνες και θα φέρει τον όμιλο σε πιο ήρεμα νερά.

Από την άλλη, η παρουσία ενός από τους ισχυρότερους ομίλους, της Motor Oil, στα διοικητικά του Ελλάκτωρα θα κάνει ακόμα πιο δυνατή τη θέση του στο επιχειρηματικό γίγνεσθαι.

Με δεδομένο το γεγονός πως ο όμιλος Ελλάκτωρ αναλαμβάνει μέσω των θυγατρικών του συνεχώς νέα έργα και αυξάνει το ανεκτέλεστο του, δημιουργεί την αισιοδοξία πως τα πέτρινα χρόνια θα μείνουν πίσω και έρχονται καλύτερες ημέρες για τον ιστορικό όμιλο.
Σύμφωνα με όσα έχουν διαρρεύσει, το τίμημα θα αγγίξει τα 190 εκατ. ευρώ.

Νίκος Καραγιάννης-news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες