Ουκρανία: Οι ΗΠΑ πίσω από τη βύθιση του Moskva - Τι αποκάλυψε τηλεοπτικός σταθμός - Agioi Theodoroi.gr

Τελευταία Νέα

Παρασκευή, Μαΐου 06, 2022

Ουκρανία: Οι ΗΠΑ πίσω από τη βύθιση του Moskva - Τι αποκάλυψε τηλεοπτικός σταθμός


Προς τη λύση του φαίνεται πως οδεύει το μυστήριο με τη βύθιση του ρωσικού καταδρομικού Moskva στη Μαύρη Θάλασσα, καθώς σύμφωνα με το NBC, οι ΗΠΑ ήταν εκείνες οι οποίες βοήθησαν το Κίεβο να εντοπίσει τη ναυαρχίδα του ρωσικού στόλου.

Το NBC News μετέδωσε ότι τα δεδομένα που έδωσαν οι αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών επέτρεψαν στις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις να βυθίσουν το ρωσικό καταδρομικό στα μέσα Απριλίου.

Η αμερικανική κυβέρνηση δεν ήταν ενήμερη για τα σχέδια των ουκρανικών δυνάμεων να πλήξουν τη ναυαρχίδα του ρωσικού στόλου της Μαύρης Θάλασσας, ισχυρίστηκαν από την πλευρά τους οι εφημερίδες Washington Post και New York Times, επικαλούμενες ανώνυμες πηγές προσκείμενες στις αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών.

Αρχικά, η Ουκρανία υποστήριξε ότι έπληξε το καταδρομικό με πυραύλους κατά πλοίων επιφανείας Neptun την ίδια ώρα που η Μόσχα διέψευδε κάτι τέτοιο, ανακοινώνοντας πως το πλοίο βυθίστηκε εξαιτίας πυρκαγιάς και έκρηξης μέρους του οπλισμού που έφερε στο κατάστρωμα, χωρίς ποτέ να εξηγήσει τι τα προκάλεσε όλα αυτά.







 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες