Προπαγάνδα Τουρκίας: Τα 16 ψέματα εναντίον της Ελλάδας - Agioi Theodoroi.gr

Τελευταία Νέα

Παρασκευή, Ιουνίου 17, 2022

Προπαγάνδα Τουρκίας: Τα 16 ψέματα εναντίον της Ελλάδας


Σε 16 σημεία συνοψίζεται το αφήγημα της Τουρκίας εναντίον της Ελλάδας και η τουρκική ηγεσία είναι αποφασισμένη να επαναλάβει αυτές τις θέσεις σε συναντήσεις που έχουν Τούρκοι αξιωματούχοι με ομολόγους τους.

Οι θέσεις αυτές αποτελούν και οι δικαιολογίες για να ακυρώσουν το Ανώτατο Συμβούλιο συνεργασίας Ελλάδας-Τουρκίας. Αναλυτικά η Τουρκία προβάλλει τους εξής ισχυρισμούς:

  1. Συνεχιζόμενες προκλητικές ενέργειες και προκλητική ρητορική από την Ελληνική κυβέρνηση εναντίον της Τουρκίας
  2. Συνεχιζόμενη απειλή από την μονομερή επέκταση των χωρικών υδάτων στο Αιγαίο από τα 6νμ στα 12 νμ εις βάρος των ζωτικών και νόμιμων συμφερόντων της Τουρκίας.
  3. Συνεχιζόμενη απειλή της ασφάλειας της Τουρκίας με πτήσεις στρατιωτικών αεροσκαφών κοντά και πάνω από την τουρκική επικράτεια ενώ ταυτόχρονα αρνείται να συμμετέχει στα διμερή και καθοδηγούμενα από το ΝΑΤΟ των μέτρων οικοδόμησης εμπιστοσύνης.
  4. Συνεχιζόμενη στρατικοποίηση των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου κατά της ασφάλειας της Τουρκίας κατά παράβαση του διεθνούς δικαίου
  5. Προσπάθειες να εδραιώσουν συμμαχίες κατά της Τουρκίας μέσα από περιφερειακές και τριμερείς πρωτοβουλίες μαζί με την Ελληνοκυπριακή διοίκηση
  6. Προσπάθειες να αποδυναμώσουν τις τουρκικές αμυντικές απαιτήσεις όπως καταγράφηκαν από την ομιλία που δόθηκε στο Κογκρέσο κάνοντας επίσημο λόμπι στις ΗΠΑ εναντίον της εκσυγχρονιστής των Τουρκικών Φ16 και προγράμματος αγοράς εις βάρος της συμμαχίας και αλληλεγγύης στο ΝΑΤΟ
  7. Συνεχιζόμενη εχθρική συμπεριφορά του Έλληνα πρωθυπουργού στην ομιλία του στο Νταβός.
  8. Παραχωρώντας 9 στρατιωτικές βάσεις στις ΗΠΑ δείχνει ότι είναι εναντίον της Τουρκίας.
  9. Προσπάθειες να επιβάλλουν τις μαξιμαλιστικές θέσεις εναντίον της Τουρκίας στις διαμάχες στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο μέσω της συμμέτοχης τους στην ΕΕ αντί να διεξάγουν απευθείας διάλογο με την Τουρκία.
  10. Παρεμπόδιση της ενταξιακής διαδικασίας της Τουρκίας χρησιμοποιώντας ως αφήγημα εντός της ΕΕ ότι προωθούν την ένταξη της Τουρκίας
  11. Συνεχιζόμενες προσπάθειες να εμποδίσουν την Τουρκία να χρησιμοποιήσουν τα διεθνή ύδατα και τον εναέριο χώρο του Αιγαίου, για επιστημονικές έρευνες, αλιέα και στρατιωτικές εξετάσεις.
  12. Συνεχιζόμενη στήριξη και παροχή ασφάλεια στο FETO PKK τις τρομοκρατικές οργανώσεις την ίδια ώρα που απορρίπτει τις προτάσεις της Τουρκίας για την εδραίωση ενός διαλόγου και μηχανισμούς για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας.
  13. Απόρριψη της επιστροφής των 8 αξιωματικών στην Τουρκία που συμμετείχαν στην απόπειρα δολοφονίας εναντίον του Ερντογάν.
  14. Συνεχιζόμενες επιστροφές των παράνομων μεταναστών στην θάλασσα και την ξηρά με απάνθρωπη μεταχείριση την ώρα που απέρριπταν τη χρήση του διμερούς διαλόγου και μηχανισμών συνεργασίας.
  15. Αβάσιμες κατηγορίες ιστορικών γεγονότων
  16. Απόρριψη διμερούς διαλόγου για τις μειονότητες

Ασφαλώς και τα δεκαέξι σημεία έχουν απαντηθεί κατάλληλα τόσο από τον πρωθυπουργό όσο και από τον υπουργό εξωτερικών με βασικό επιχείρημα ότι η Τουρκία επιμένει να έχει σε ισχύ το casus belli, την απειλή πολέμου δηλαδή εναντίον ενός νατοϊκού συμμάχου με ψήφισμά της από την Τουρκική εθνοσυνέλευση.










 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες