Στα σκαριά νέο «δώρο» 200 ευρώ - Agioi Theodoroi.gr

Τελευταία Νέα

Δευτέρα, Ιουνίου 20, 2022

Στα σκαριά νέο «δώρο» 200 ευρώ


Με την ακρίβεια να «τρέχει» η κυβέρνηση διευρύνει το πακέτο στήριξης για τα νοικοκυριά ανεβάζοντας τον λογαριασμό στα 500 εκατ. ευρώ καθώς βάζει στο τραπέζι και τη χορήγηση μιας δεύτερης έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης συνολικού ύψους 250-300 εκατ. ευρώ στους πιο ευάλωτους. 

Εντός της εβδομάδας «κλειδώνουν» και ανακοινώνονται οι νέες παρεμβάσεις με τις οποίες η κυβέρνηση θα επιχειρήσει να σβήσει μέρος της «φωτιάς» που έχουν ανάψει στα νοικοκυριά οι τιμές των καυσίμων.

Τα νέα μέτρα για τα καύσιμα θα ενεργοποιηθούν την 1η Ιουλίου και θα ισχύουν για ένα τρίμηνο, ενώ τον δρόμο για ένα πιο γενναίο πακέτο στήριξης στα νοικοκυριά άνοιξε η υπεραπόδοση των φορολογικών εσόδων στο δίμηνο Απριλίου - Μαΐου που έχει απελευθερώσει δημοσιονομικό χώρο άνω των 300 εκατ. ευρώ. Κατά τα Νέα, η εικόνα των φορολογικών εισπράξεων του Ιουνίου αναμένεται να «ξεκλειδώσει» τη δεύτερη επιταγή ακρίβειας 200 ευρώ στους ευάλωτους.

Σύμφωνα με πληροφορίες το κυβερνητικό σχέδιο-ανάχωμα στο τσουνάμι ανατιμήσεων προβλέπει:

Επιταγή ακρίβειας: Στο τραπέζι του οικονομικού επιτελείου βρίσκεται η νέα επιταγή ακρίβειας συνολικού ύψους 250-300 εκατ. ευρώ που εξετάζεται να χορηγηθεί στα ευάλωτα νοικοκυριά στα πρότυπα του μοντέλου που ακολουθήθηκε το Πάσχα. Υπενθυμίζεται ότι το Πάσχα έκτακτο «δώρο» χορηγήθηκε σε: 676.735 χαμηλοσυνταξιούχους οι οποίοι πήραν 200 ευρώ, 625.000 οικογένειες με παιδιά που έλαβαν μιάμιση δόση έξτρα του επιδόματος παιδιού, 241.281 δικαιούχους του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος που εισέπραξαν διπλή δόση εισοδήματος, 166.982 άτομα με αναπηρία που εισπράττουν προνοιακό επίδομα τα οποία είχαν λάβει 200 ευρώ και 34.964 ανασφάλιστους υπερήλικους οι οποίοι έλαβαν οικονομική ενίσχυση 200 ευρώ.

Fuel Pass 2: Το επίδομα για τη βενζίνη θα είναι αυξημένο και θα χορηγηθεί για το τρίμηνο Ιουλίου, Αυγούστου, Σεπτεμβρίου. Το ποσό της ενίσχυσης θα διαμορφωθεί πάνω από τα 30-50 ευρώ που προβλέπει ο πρώτος κύκλος του Fuel Pass με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι τα ποσά ενδεχομένως να ξεπεράσουν και τα 60 ευρώ. Εμφαση θα δοθεί στις νησιωτικές περιοχές της χώρας. Παράλληλα θα ανοίξει η βεντάλια των δικαιούχων με την αναπροσαρμογή των εισοδηματικών κριτηρίων στα επίπεδα των 45.000 ευρώ, ευθυγραμμιζόμενη με εκείνο της επιδότησης στο ηλεκτρικό ρεύμα, από 30.000 ευρώ που προβλέπει το Fuel Pass 1.

Πετρέλαιο κίνησης: Η επιδότηση στην αντλία για το ντίζελ κίνησης θα συνεχιστεί και μετά τον Ιούνιο με αύξηση του ποσού της επιδότησης πάνω από τα 12 λεπτά το λίτρο που είναι σήμερα. Σημειώνεται ότι με το ΦΠΑ η επιδότηση στο πετρέλαιο κίνησης φτάνει σήμερα τα 15 λεπτά το λίτρο.

Νησιά-άγονες γραμμές: Σχεδιάζεται υψηλότερη επιδότηση στα υγρά καύσιμα για τις νησιωτικές περιοχές της χώρας και αύξηση της κρατικής επιδότησης για τις άγονες γραμμές με στόχο τη συγκράτηση των τιμών των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες