4 φυσικές λύσεις για να αντικαταστήσουμε το αλεύρι σιταριού - Agioi Theodoroi.gr

Τελευταία Νέα

Τετάρτη, Ιουνίου 22, 2022

4 φυσικές λύσεις για να αντικαταστήσουμε το αλεύρι σιταριού


Το αλεύρι είναι ένα από τα βασικότερα υλικά που χρησιμοποιούμε στη μαγειρική και στη ζαχαροπλαστική. Είναι πολύ δύσκολο να το αποφύγουμε, αλλά είναι πολλοί άνθρωποι που χρειάζεται να το μειώσουν δραστικά. Και αυτό διότι το συμβατικό αλεύρι μπορεί να προκαλέσει δυσανεξία, κοιλιοκάκη ή ακόμα και αλλεργία. Όμως, πλέον στην αγορά υπάρχουν αρκετές εναλλακτικές λύσεις για να μπορέσουμε να αποφύγουμε την κατανάλωση του συμβατικού αλευριού για όλες τις χρήσεις.

Αλεύρι από ρεβίθια
Το ρεβιθάλευρο ήταν μέχρι πρόσφατα ένα σχετικά άγνωστο είδος αλευριού. Πρόκειται για ένα λοιπόν σχετικά καινούριο προϊόν και το σημαντικό εδώ είναι πως περιέχει ελάχιστη γλουτένη. Χρησιμοποιείται αρκετά σε ξένες κουζίνες, όπως στο Πακιστάν και στην Ινδία. Εκτός από την ελάχιστη γλουτένη όμως υπερτερεί του σταρένιου καθώς είναι εφοδιασμένο με πολλές φυτικές ίνες, πρωτεΐνη και φυλλικό οξύ. Κατάλληλο για ψήσιμο αλμυρών ψημένων τροφών.


Αλεύρι από αμύγδαλο
Προέρχεται από αλεσμένα καθαρισμένα αμύγδαλα και έτσι περιέχει όλα τα οφέλη αυτού του νόστιμου ξηρού καρπού. Είναι δηλαδή πλούσιο σε πρωτεΐνες, σε βιταμίνη Ε και σε υγιή λιπαρά. Το αλεύρι από αμύγδαλο είναι κατάλληλο για να αντικαταστήσει τα ψίχουλα ψωμιού στα μπιφτέκια, αλλά και ως επικάλυψη για κοτόπουλο ή ψάρι.

Αλεύρι από πατάτα
Το αλεύρι πατάτας παράγεται με αφυδάτωση και στη συνέχεια με άλεση της πατάτας. Αποτελεί πλούσια φυσική πηγή βιταμινών Β και διαθέτει πολλές φυτικές ίνες. Καθώς απορροφά αρκετό νερό, είναι χρήσιμο για ψήσιμο ψωμιού, βαφλών και τηγανίτων. Τέλος, είναι εξαιρετικά χρήσιμο στο να πήζει σούπες και σάλτσες.

Αλεύρι από φαγόπυρο
Το φαγόπυρο ή αλλιώς «μαύρο σιτάρι» είναι αρκετά διαδεδομένο στις ασιατικές χώρες και θεωρείται «ψευδο-δημητριακό», αλλά στην ουσία είναι σπόρος. Πρόκειται για εξαιρετική πηγή πρωτεΐνης και είναι πλούσιο σε ριβοφλαβίνη, νιασίνη, βιταμίνες Ε και Κ, αλλά και ορισμένες του συμπλέγματος Β. Έχει πλούσια γεύση που θυμίζει καρύδι. Αυτό του το άρωμα, καθώς και τα οφέλη του, το κάνουν ιδανικό για ψήσιμο ψωμιού και συνταγές για κέικ και muffin.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες