Τα 5 θρυλικά σφηνάκια που πίναμε πιτσιρικάδες - Agioi Theodoroi.gr

Τελευταία Νέα

Σάββατο, Ιουνίου 18, 2022

Τα 5 θρυλικά σφηνάκια που πίναμε πιτσιρικάδες


Πολλές φορές κομπάζουμε για το πώς ξεκινάμε το ποτό στην Ελλάδα ήδη από τα πρώτα χρόνια της εφηβείας. Άλλος με τσίπουρο που τον κερνάνε οι παππούδες στο χωριό, άλλος με περιπτερόμπυρες αράζοντας σε πλατείες και –όσο κι αν ακούγεται μακάβριο- άλλος με κονιάκ σε κάποια κηδεία.

Κακώς, βέβαια, το βλέπουμε ως μαγκιά το αλκοόλ από μικρή ηλικία. Αλλά η μαύρη αλήθεια είναι πως όλοι το κάναμε. Μάλιστα όταν αρχίσαμε να βγαίνουμε στο Λύκειο και στα πρώτα φοιτητικά έτη, τότε μεσουρανούσαν κάποια σφηνάκια που είναι πια (τα περισσότερα) εξαφανισμένα. Τα καταπίναμε με μανία πιστεύοντας ότι είναι το εισιτήριο της ευτυχίας –και πράγματι κάποιες φορές ήτανε.

Σφηνάκια που μοσχοβολάνε νοσταλγία, όχι απαραίτητα ωραία στη γεύση ή στην όψη, σφηνάκια παρόλα αυτά που μας μεγάλωσαν στα πόδια τους. Εμείς σου ετοιμάσαμε μια λίστα με 5 θρυλικά που όλοι έχουμε τιμήσει (και περιμένουμε στα σχόλια να μας πεις ποιες ήταν οι δικές σου επιλογές πριν πολλά πολλά χρόνια).

ΚΑΜΙΚΑΖΙ: Με 15 ml βότκα, 10 ml κουρακάο triple sec, ελάχιστο στυμμένο λεμόνι και πάγο φτιάχνεις ένα. Αυξάνεις τις ποσότητες και φτιάχνεις κανάτες. Όπως αυτές που κέρναγες ξανά και ξανά σε γενέθλια νιώθοντας για πρώτη φορά large στη ζωή σου, μικρέ έφηβε. 

Β52: Ρίχνεις προσεκτικά σε στρώσεις με τη σειρά, 10 ml Kahlua, 10 ml Bailey’s και τέλος 10 ml Grand Marnier. Μεγάλο καλοκαιρινό χιτ για χρόνια, έπαιζε τόσο συχνά στα μαγαζιά, ώστε υπάρχουν πολλά μπαρ ανά την επικράτεια με όνομα αφιερωμένο σε αυτό.

ΤΟ ΣΠΕΡΜΑ ΤΟΥ ΜΠΑΡΜΑΝ: Θρυλικό γιατί όλοι το ξέραμε αλλά ελάχιστοι το ζητήσαμε. Κανείς δεν είναι απόλυτα σίγουρος για τη συνταγή του. Λένε πως φτιάχνεις ένα σφηνάκι «πέντε άσπρα» και ρίχνεις λίγη Batida de Coco στην κορφή. Και μετά, ψιλομεθυσμένος, προσπαθείς να πείσεις τα κορίτσια της παρέας να το παραγγείλουν –όπως ακριβώς έκανες στα νιάτα σου.

ΚΑΡΠΟΥΖΙ: Βάλε στο σέικερ 50 ml Southern Comfort, 20 ml Amaretto, 50 ml χυμό πορτοκάλι, 10 ml Cointreau, 10 ml γρεναδίνης και είσαι έτοιμος. Κανάτες με τη σέσουλα στα σχολικά πάρτι, το ζητούσες γιατί το αγαπούσαν οι κοπέλες πολύ, απλά κατέληγες να γίνεσαι αεροπλάνο εσύ σε μια ΤΡΟΜΕΡΑ γλυκιά πτήση προς την τουαλέτα.

ΥΠΟΒΡΥΧΙΟ: Το μόνο που ζει και βασιλεύει ακόμα, μέχρι και στο βίντεοκλιπ του Tus πρωταγωνιστεί. Ένα ποτήρι μπύρας με ένα σφηνάκι μέσα –ό,τι θες! Μονορούφι η φάση. Δεν είναι σφηνάκι αυτό, αλκοολική αυτοκτονία είναι και υπεύθυνο για τρομερές ιστορίες τρέλας και παράνοιας που έχεις ζήσει.









 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες