Με 67,5% αλκοόλ αυτή η μπύρα θα σε στείλει "αδιάβαστο" - Agioi Theodoroi.gr

Τελευταία Νέα

Τετάρτη, Ιουνίου 08, 2022

Με 67,5% αλκοόλ αυτή η μπύρα θα σε στείλει "αδιάβαστο"


Πόσες φορές βγήκες έξω για μία μπύρα κι έχασες το μέτρημα στην πορεία; Η μπύρα είναι πιο συνηθισμένη επιλογή όταν δεν θέλεις να πιεις πολύ αλκοόλ, ειδικά σε μια μια καθημερινή, αλλά είναι σχετικά εύκολο να εκτροχιαστείς. Ειδικά όταν έχει ζέστη, οι παγωμένες αδειάζουν με ρυθμό που δεν τους επιτρέπει να έρθουν για πολύ ώρα με τη θερμοκρασία του περιβάλλοντος. Τελικά καταλήγεις στο συμπέρασμα ότι ίσως ήταν καλύτερα να πιεις εκείνο το ένα κανονικό ποτό, όμως είναι πλέον αργά. Δεν θα ήταν υπέροχο να μπορούσες να συνδυάσεις τη δροσιά μιας μπύρας με τους αλκοολικούς βαθμούς ενός ποτού για να πιεις με μέτρο; Θα ήταν και είναι πλέον εφικτό.

Η Snake Venom μας έρχεται από τη Σκωτία, αν μη τι άλλο μια χώρα που ξέρει από ποτά με περιεκτικότητα σε αλκοόλ άνω του 40%. Πρόκειται για μια ενισχυμένη μπύρα της Brewmeister και φέρει περήφανα τον τίτλο της πιο δυνατής μπύρας στον κόσμο με το εντυπωσιακό 67,5%. Από το 2013 που πρωτοβγήκε έχει γίνει η πιο δημοφιλής ετικέτα της εταιρείας αποκτώντας ένα φανατικό κοινό.

Θεωρητικά είναι μια μπύρα τύπο amber, όμως ο όγκος του αλκοόλ είναι τέτοιος που κυριαρχεί στο άρωμα και τη γεύση της σαν ένα οποιοδήποτε σκληρό ποτό. Με 15 φορές το αλκοόλ μιας συνηθισμένης μπύρας, η Snake Venom απαιτεί κι έναν ειδικό τρόπο κατανάλωσης και απόλαυσης. Προτείνεται να σερβίρεται σε μικρές μερίδες, σφηνάκια των 35ml, και κάθε αγοραστής δεν μπορεί να προμηθευτεί πάνω από δύο μπουκάλια ταυτόχρονα.

Με αυτόν τον τρόπο αντιμετωπίζεται η αυξημένη ζήτηση της Snake Venom και προωθείται μια πιο υπεύθυνη κατανάλωση. Έτσι κι αλλιώς η τιμή της φιάλης των 330ml στις 50 λίρες δείχνει ότι πρόκειται για ένα πολύ ειδικό ποτό και όχι για μια ακόμα μπύρα. Η γεύση της περιγράφεται ως γλυκιά και φρουτώδης με ένα φλογερό τελείωμα λόγω του αλκοόλ. Η υψηλή περιεκτικότητα σε αλκοόλ της δίνει κι ένα ακόμα ιδιαίτερο χαρακτηριστικό, την έλλειψη αφρού. Η αδυναμία να εγκλωβιστεί διοξείδιο του άνθρακα κάνει τη Snake Venom να μοιάζει ακόμα περισσότερο με ένα ποτό που απολαμβάνεται αργά, γουλιά-γουλιά, προσφέροντας μια εντελώς πρωτόγνωρη εμπειρία.    








 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες