Λάρισα: «Άρπαξε» από επιχειρηματία 753.000 ευρώ - Agioi Theodoroi.gr

Τελευταία Νέα

Δευτέρα, Ιουνίου 20, 2022

Λάρισα: «Άρπαξε» από επιχειρηματία 753.000 ευρώ


Λάρισα: Επαγγελματίας έπεσε θύμα απατεώνα και του «έφαγε» 753.000 ευρώ για κατασκευή «οικολογικού πάρκου»
Το τεράστιο χρηματικό ποσό των 753.000 ευρώ, την περίοδο 2011- 2012, κατάφερε να αποσπάσει από 73χρονο Λαρισαίο ελεύθερο επαγγελματία ένας 63χρονος.

Το θύμα έδωσε τα χρήματα του προκειμένου να μετάσχει σε μια μεγάλη επένδυση η οποία θα αφορούσε στη δημιουργία ενός επισκέψιμου οικολογικού πάρκου σε ιδιωτική δασική έκταση.

Σύμφωνα με το kosmoslarissa.gr, ο απατεώνας, που δεν εμφανίστηκε στο δικαστήριο, αποδείχτηκε ότι υπήρξε ταλαντούχος και γνωστός στη Λάρισα καθώς, όπως κατέθεσε μάρτυρας και παθούσα, το 2020 της παρουσιάστηκε ως χρηματοοικονομικό στέλεχος και της απέσπασε 35.000 ευρώ για να διορίσει την κόρη της στην «Τράπεζα της Ελλάδος». Η ίδια κατέθεσε ότι αργότερα πληροφορήθηκε πως ο λεγάμενος για ένα διάστημα συστηνόταν και ως εισαγγελέας Λάρισας.

Παρόλα αυτά ο 73χρονος που βρισκόταν σε άγνοια έδινε κανονικά τα χρήματα για να συμμετάσχει στην υποτιθέμενη επένδυση του οικολογικού πάρκου. Το δικαστήριο καταδίκασε επίσης μια 46χρονη, σε τρία χρόνια φυλάκισης, η οποία εμφανίζονταν ως υπάλληλος του Υπουργείου Ανάπτυξης και έπαιρνε δωράκια από το θύμα για να βοηθήσει να επιδοτηθεί η επένδυση.

Μαζί της καταδικάστηκε, με την ίδια ποινή και η πρώην σύζυγος του 73χρονου η οποία δήλωσε άγνοια για τις δραστηριότητες του πρώην άντρα της.

Ο απατεώνας τιμωρήθηκε τελικά με οκτώ χρόνια κάθειρξης, χωρίς η έφεσή του να έχει ανασταλτικό χαρακτήρα.

Τέλος, ο δράστης αναζητείται για να οδηγηθεί στη φυλακή.


Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες