Πόσες λέξεις λέμε το λεπτό - Agioi Theodoroi.gr

Τελευταία Νέα

Σάββατο, Ιουνίου 11, 2022

Πόσες λέξεις λέμε το λεπτό


Αν δεν είστε αφηγητής ακουστικών βιβλίων ή δημόσιος ομιλητής (ή έχετε κάποια άλλη δουλειά που περιλαμβάνει τη σχέση μεταξύ χρόνου και ομιλίας), μπορεί να μην έχετε ιδέα πόσες λέξεις προφέρουν οι άνθρωποι μέσα σε ένα λεπτό.
Πρώτα απ ’όλα, εξαρτάται από το είδος της ομιλίας που κάνετε: μια παρουσίαση, μια τυπική συνομιλία κ.λπ. Αλλά ακόμα και όταν χωρίζετε την ομιλία σε ξεχωριστές κατηγορίες, οι λέξεις που προφέρουμε ανά λεπτό ποικίλλουν πολύ. Εάν μιλάτε με έναν φίλο, πιθανότατα λέτε κάπου μεταξύ 100 και 130 λέξεις το λεπτό. Σύμφωνα με την εταιρεία εκπαίδευσης ομιλίας Successfully Speaking, η ομιλία είναι συνήθως στο μεταξύ 150 και 180.
Όποιος κι αν είναι ο μέσος ρυθμός ομιλίας, είναι γενικά αποδεκτό ότι οι παρουσιάσεις πρέπει να εκφωνούνται πιο αργά από αυτόν το ρυθμό ομιλίας. Το Improve Podcast εκτιμά ότι ο μέσος όρος πέφτει μεταξύ 100 και 150 λέξεων ανά λεπτό. Αλλά οι ομιλίες γίνονται αρκετά συχνά με ταχύτερο ρυθμό.
Συνολικά, οι αφηγητές ηχητικών βιβλίων, οι παρουσιαστές του ραδιοφώνου και οι podcasters μιλούν ελαφρώς πιο γρήγορα από ό,τι κατά τη διάρκεια μιας κανονικής συνομιλίας: περίπου 150 έως 160 λέξεις ανά λεπτό.

Πηγή: Mentalfloss

Στέφανος Νικήτας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες