Αυτή είναι η πρώτη πόλη που θα πλήξουμε εάν ξεσπάσει ο Γ’ Παγκόσμιος Πόλεμος - Agioi Theodoroi.gr

Τελευταία Νέα

Δευτέρα, Ιουνίου 27, 2022

Αυτή είναι η πρώτη πόλη που θα πλήξουμε εάν ξεσπάσει ο Γ’ Παγκόσμιος Πόλεμος


Ρώσος βουλευτής και στενός σύμμαχος του προέδρου της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν προειδοποίησε για πυραυλικό χτύπημα εναντίον ευρωπαϊκής πρωτεύουσας, μιλώντας σε ρωσικό τηλεοπτικό σταθμό που υποστηρίζεται από το Κρεμλίνο, και ονόμασε την πόλη που πιστεύει ότι θα είναι ο πρώτος στόχος της Μόσχας σε περίπτωση που ξεσπάσει ο Τρίτος Παγκόσμιος Πόλεμος.

Εισβολή στη Βαλτική
Ο Αντρέι Γκουρουλιόφ, πρώην αναπληρωτής διοικητής της νότιας στρατιωτικής περιοχής της Ρωσίας, έκανε το σχόλιο αυτό κατά τη διάρκεια συζήτησης σχετικά με τον αποκλεισμό από τη Λιθουανία του γειτονικού ρωσικού θύλακα του Καλίνινγκραντ, όπως γράφει το newsweek.com.

Η Μόσχα απείλησε με αντίποινα μετά την επιβολή κυρώσεων από το Βίλνιους για εμπορεύματα στα οποία έχει επιβληθεί εμπάργκο κατά τη διέλευση και την είσοδο στη ρωσική επικράτεια της Βαλτικής Θάλασσας.

Ο ρώσος βουλευτής έθεσε την προοπτική εισβολής στη Βαλτική, στο πλαίσιο της στρατηγικής επαναφοράς της λιθουανικής πρωτεύουσας Βίλνιους στην προηγούμενη ταυτότητά της ως Βίλνο και της πρωτεύουσας της Εσθονίας Ταλίν στην τσαρική της ταυτότητα ως Ρεβάλ.

Τόσο η Εσθονία όσο και η Λιθουανία είναι χώρες του ΝΑΤΟ και οποιαδήποτε εισβολή από τη Ρωσία θα ενεργοποιούσε το Αρθρο 5, προκαλώντας πιθανώς έναν Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο, για τον οποίο ο Γκουρουλιόφ είπε ότι η Δύση δεν θα είχε «το στομάχι».

«Θα καταστρέψουμε ολόκληρη την ομάδα των διαστημικών δορυφόρων του εχθρού κατά την πρώτη αεροπορική επιχείρηση, είπε ο ρώσος βουλευτής στο πρόγραμμα Vremya Pakazhet (Ο χρόνος θα δείξει).

Η πόλη που θα χτυπηθεί πρώτη
«Κανείς δεν θα νοιαστεί αν είναι Αμερικανοί ή Βρετανοί, θα τους βλέπαμε όλους ως ΝΑΤΟ», είπε, προσθέτοντας ότι η Ρωσία θα «περιορίσει ολόκληρο το σύστημα αντιπυραυλικής άμυνας» και ότι «σίγουρα δεν θα ξεκινήσουμε από τη Βαρσοβία, το Παρίσι ή το Βερολίνο».

«Το πρώτο που θα χτυπηθεί θα είναι το Λονδίνο. Χωρίς αμφιβολία η απειλή για τον κόσμο προέρχεται από τους Αγγλοσάξονες», τόνισε, προειδοποιώντας ότι η Ρωσία θα στοχεύσει σε κρίσιμα σημαντικά σημεία που θα διέκοπταν την παροχή ρεύματος στην Ευρώπη.

Οι Η.Π.Α. τότε θα πρέπει να πουν στη Δυτική Ευρώπη να συνεχίσει να μάχεται «στο κρύο χωρίς φαγητό και ηλεκτρισμό», πρόσθεσε.

Οι συμμετέχοντες στα ρωσικά κρατικά τηλεοπτικά κανάλια έχουν διατυπώσει επανειλημμένες απειλές για πυραυλικά πλήγματα εναντίον πρωτευουσών ευρωπαϊκών χωρών που υποστηρίζουν την Ουκρανία στον πόλεμό της με τα στρατεύματα του Βλαντιμίρ Πούτιν.

Σενάριο κλιμάκωσης
Αυτό το σενάριο κλιμάκωσης έχει γίνει δημοφιλές μετά την επιτυχή δοκιμή του διηπειρωτικού βαλλιστικού πυραύλου Sarmat (ICBM) από τη Ρωσία, για τον οποίο οι καλεσμένοι στην τηλεόραση τόνισαν ότι μπορεί να φτάσει στο Λονδίνο σε δύο λεπτά (φωτογραφία, επάνω, από EPA/EFE).

Μια άμεση αντιπαράθεση μεταξύ Μόσχας και ΝΑΤΟ στον πόλεμο της Ουκρανίας είναι συχνά σημεία συζήτησης.

Ο Γκουρουλιόφ είναι τώρα βουλευτής στο ρωσικό κοινοβούλιο του κυβερνώντος κόμματος Ενωμένη Ρωσία. Σύμφωνα με πληροφορίες, έχει στενούς δεσμούς με τον Βλαντιμίρ Πούτιν και ήταν ένας από τους βουλευτές της Δούμας στους οποίους επιβλήθηκαν κυρώσεις από το υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ, έναν μήνα μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Εχει και στον παρελθόν εκφράσει απόψεις που υποδαυλίζουν, λέγοντας σε άλλο προπαγανδιστικό κανάλι του Κρεμλίνου, το Russia-1, αυτόν τον μήνα, ότι η Ρωσία ήταν έτοιμη για έναν «μεγάλο κολοσσιαίο πόλεμο».










 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες