«Λαχτάρισαν» κατά την ανάδυση του υποβρυχίου ΠΙΠΙΝΟΣ - Agioi Theodoroi.gr

Τελευταία Νέα

Τρίτη, Ιουνίου 07, 2022

«Λαχτάρισαν» κατά την ανάδυση του υποβρυχίου ΠΙΠΙΝΟΣ


Λαχτάρα για το πλήρωμα του υπερσύγχρονου υποβρυχίου ΠΙΠΙΝΟΣ, πριν μερικές ημέρες στο Αιγαίο. Η «πυραυλική» ανάδυση προκάλεσε όπως ήταν λογικό αναστάτωση και κάποιους μικροτραυματισμούς. Οι πληροφορίες λένε ότι κάποια στιγμή η ανάδυση του υποβρυχίου έγινε στις 52 μοίρες.

Τι πήγε στραβά, το ερευνούν οι ειδικοί, που κοιτάζουν πρώτα απ ΄ όλα αν κάτι δεν λειτούργησε σωστά στην εκκένωση δεξαμενών θαλασσίου έρματος. Δεν υπάρχει ενδεχόμενο ανθρώπινου λάθους, αντιθέτως η ψύχραιμη αντιμετώπιση του προβλήματος ελαχιστοποίησε τις συνέπειες της «πυραυλικής» ανάδυσης.

Το ΠΙΠΙΝΟΣ είναι ένα από τα υπερσύγχρονα υποβρύχια που διαθέτει ο ελληνικός Στόλος. Υποβρύχια που δίνουν σημαντικό επιχειρησιακό πλεονέκτημα στον ελληνικό Στόλο και στις ΕΔ γενικότερα, σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο.

Το ΠΙΠΙΝΟΣ πάντως εκτός από την επιχειρησιακή του δράση , βραβεύθηκε και  για άλλες του δραστηριότητες.

Το υποβρύχιο (Υ/Β)  ΠΙΠΙΝΟΣ βραβεύθηκε  για τις περιβαλλοντικές δράσεις που ανέλαβε και υλοποίησε  το 2021, στο πλαίσιο του θεσμού “Φίλος του Περιβάλλοντος”

Το Υ/Β ΠΙΠΙΝΟΣ παράλληλα με την επιτυχή εκτέλεση της κύριας αποστολής του πρώτευσε στα επιμέρους περιβαλλοντικά, ενεργειακά, οικονομικά, εκπαιδευτικά και επικοινωνιακά κριτήρια όπως προέκυψε από την τελική βαθμολογία .

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες