«Τέλος» ΑΜΚΑ και ΑΦΜ: Αλλάζουν όλα- Έρχεται ο Ενιαίος Αριθμός Πολίτη - Agioi Theodoroi.gr

Τελευταία Νέα

Κυριακή, Ιουνίου 19, 2022

«Τέλος» ΑΜΚΑ και ΑΦΜ: Αλλάζουν όλα- Έρχεται ο Ενιαίος Αριθμός Πολίτη


Tέλος ο ΑΜΚΑ και ο ΑΦΜ για τον πολίτη καθώς έρχεται νέα εφαρμογή που θα τα αντικαταστήσει. Επίσης, από τον Ιούλιο αστυνομική ταυτότητα και δίπλωμα οδήγησης θα περάσουν στο κινητό.

Όπως ανέφερε τις προηγούμενες ημέρες ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ στο επόμενο διάστημα θα είναι σε φάση εφαρμογής ο Ενιαίος Αριθμός του Πολίτη, ο οποίος θα αντικαταστήσει τον ΑΜΚΑ και τον ΑΦΜ. Παράλληλα, θα μπαίνει ο πολίτης στο gov.gr στην εφαρμογή, θα βάζει τους κωδικούς του, θα κατεβάζει την αστυνομική του ταυτότητα και το δίπλωμα και θα τα έχει στο κινητό του.

Διευκρίνισε ότι οι πολίτες θα χρειάζεται να γνωρίζουν ένα μόνο μοναδικό αριθμό «θα έχουμε τον ΑΦΜ συν τρία ψηφία μπροστά από τον ΑΦΜ. Αυτός ο αριθμός θα γραφτεί στις νέες ταυτότητες, για τις οποίες ο διαγωνισμός έχει καθυστερήσει» τόνισε ο κ. Πιερρακάκης.

«Έπρεπε να τις έχουμε νωρίτερα. Σε κάποιους διαγωνισμούς αυτό συμβαίνει. Αυτός είναι ένας πολύ μεγάλος διαγωνισμός και εκ των πραγμάτων υπάρχουν ενστάσεις ανάμεσα στους ενδιαφερόμενους και αυτό έχει καθυστερήσει τη διαδικασία», συμπλήρωσε κ. Πιερρακάκης.

Όπως υπογράμμισε εντός του Ιουλίου η αστυνομική ταυτότητα, αλλά και το δίπλωμα οδήγησης «περνούν» στο κινητό σε μια εφαρμογή τύπου wallet.









 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες