Η μαύρη τουρκική προπαγάνδα που στήνει θερμά επεισόδια και καταστροφές - Agioi Theodoroi.gr

Τελευταία Νέα

Τρίτη, Ιουνίου 14, 2022

Η μαύρη τουρκική προπαγάνδα που στήνει θερμά επεισόδια και καταστροφές


H πρόσφατη προβοκάτσια της τουρκικής μονταζιέρας ότι δήθεν οι ελληνικές δυνάμεις άνοιξαν πυρ στον Έβρο και σκότωσαν έναν παράνομο/παράτυπο  μετανάστη δεν είναι κάτι νέο. Είναι συνήθης πρακτική των Τούρκων να χρησιμοποιούν τα Μέσα Ενημέρωσης όχι μόνο για να ελέγχουν το εσωτερικό της Τουρκίας, αλλά και για να ασκούν εξωτερική πολιτική. Για την ακρίβεια να κάνουν τη βρώμικη δουλειά του καθεστώτος.

Την ίδια ακριβώς μεθοδολογία ακολούθησαν και στη μεγάλη κρίση στον Έβρο όταν οι τουρκικές εφημερίδες έλεγαν ότι οι δυνάμεις ασφαλείας της Ελλάδας σκότωναν εν ψυχρώ ταλαίπωρους μετανάστες και πρόσφυγες, κάτι που βεβαίως δεν έγινε ποτέ. Παρόλα αυτά τα fake news των Τούρκων ταξίδευαν στο διαδίκτυο και σε ορισμένες περιπτώσεις υιοθετήθηκαν κατά τρόπο θλιβερό και επαίσχυντο και από μερίδα του ελληνικού Τύπου. Με τον ίδιο ακριβώς τρόπο χρησιμοποίησαν τα φιλοκυβερνητικά μέσα της Τανσού Τσιλέρ για να στήσουν το σκηνικό στα Ίμια που οδήγησε σε τραγωδία.

Ήταν το πρωινό της 27ης Ιανουαρίου 1996, όταν ο διευθυντής της εφημερίδας Χουριέτ, Ερτουγρούλ Οζκόκ, κάλεσε εσπευσμένα στο γραφείο του τον Τζεσούρ Σερτ προκειμένου να του αναθέσει μια δημοσιογραφική αποστολή, η οποία έμελλε να αφήσει ανεξίτηλο αποτύπωμα στις ελληνοτουρκικές σχέσεις. Η αποστολή που ανατέθηκε στον τούρκο δημοσιογράφο ήταν να επιβιβαστεί σε ελικόπτερο με προορισμό τα Ίμια με σκοπό να υψώσει την τουρκική σημαία. Κάτω από αντίξοες καιρικές συνθήκες, ο πιλότος κατάφερε να προσγειώσει το ελικόπτερο στη βραχονησίδα των Ιμίων και ενώ ο έλικας του ελικοπτέρου γύριζε ο δημοσιογράφος συνοδευόμενος από εικονολήπτη κινήθηκε αστραπιαία προς τον ιστό της σημαίας, κατεβάζοντας την ελληνική και ανεβάζοντας στη συνέχεια την τουρκική, πυροδοτώντας την κρίση ανάμεσα σε Ελλάδα και Τουρκία. Την επόμενη μέρα η «Χουριέτ» κυκλοφόρησε με τον πρωτοσέλιδο τίτλο «Πόλεμος σημαιών». Τα όσα ακολούθησαν είναι λίγο έως πολύ γνωστά.


Την περίοδο που το Oruc Reis έκοβε βόλτες στη Μεσόγειο θυμίζω ότι συνεργείο του φιλο-κυβερνητικού καναλιού Α Χαμπέρ έχει «κατασκηνώσει» σε σκάφος 500 μέτρα από το Καστελόριζο και κατέγραφε νυχθημερόν τις ελληνικές κινήσεις της Ελλάδας γύρω από το νησί. Μετέδιδε μάλιστα σε ζωντανή σύνδεση εικόνες με Έλληνες κομάντο να περιπολούν με τα σκάφη τους το Καστελόριζο, κάνοντας λόγο για νέες προβοκάτσιες της Ελλάδας στο νησί!

Δυστυχώς ο χρόνος έχει σβήσει από την μνήμη των περισσοτέρων και άλλες παλαιότερες προβοκάτσιες που έστησαν οι Τούρκοι κατά της χώρας μας όπως για παράδειγμα τον τρόπο με τον οποίο ξεκίνησε το πογκρόμ που εξαπέλυσε το τουρκικό κράτος κατά του Ελληνισμού της Κωνσταντινούπολης το Σεπτέμβριο του 1955, μια υπόθεση που χαρακτηρίζει ιδιαίτερα και αποτελεί υπόδειγμα της μεθοδολογίας υλοποίησης των τουρκικών μαύρων επιχειρήσεων.

Άραγε πόσοι γνωρίζουν ότι οι Τουρκικές Μυστικές Υπηρεσίες χρησιμοποίησαν έναν Έλληνα μουσουλμάνο, τον σπουδαστή Οκτάι Εγκίν, για να τοποθετήσει μια βόμβα στον περίβολο χώρο της φερόμενης οικίας του ιδρυτή της Τουρκικής Δημοκρατίας Κεμάλ Ατατούρκ στην Θεσσαλονίκη, ώστε να δικαιολογηθεί στη συνέχεια η φονική εκστρατεία κατά των Ελλήνων της Κωνσταντινούπολης που οδήγησε στο σταδιακό ξεριζωμό 100.000 Ελλήνων από την Πόλη; Πόσοι θυμούνται τους τραμπούκους που μεταφέρθηκαν με φορτηγά του Δήμου της Κωνσταντινούπολης και είχαν αναπτυχθεί σε επίκαιρα σημεία της Πόλης, φορτωμένοι με τσεκούρια, φτυάρια, ρόπαλα, αξίνες, σφυριά, σιδερένιους λοστούς και μπιτόνια βενζίνης; Ποιοι μπορούν να ξεχάσουν τον όχλο των επιδρομέων, που επέπεσε επί των ελληνικών καταστημάτων με τα συνθήματα «Θάνατος στους γκιαούρηδες», «Σπάστε, γκρεμίστε, είναι γκιαούρης», «Σφάξτε του Έλληνες προδότες», «Κάτω η Ευρώπη» και «Εμπρός να βαδίσουμε κατά της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης»; Με αυτό το σχεδιασμό, με αυτή την μεθοδολογία, με αυτή την οργάνωση και εκτέλεση της επιχείρησης οι Τούρκοι κατάφεραν να ξεριζώσουν τους Έλληνες της Πόλης χωρίς να φανεί ξεκάθαρα η συμμετοχή του Τουρκικού Κράτους το οποίο όμως ήταν όπως αργότερα αποδείχτηκε ο ιθύνων νους αυτού του εγκλήματος το οποίο αιτιολογήθηκε ως μια αυθόρμητη εκδήλωση του “προσβεβλημένου” τουρκικού λαού. Όσον αφορά τον Οκτάι Εγκιν, αργότερα ταξίδεψε στην Τουρκία τιμήθηκε από το τουρκικό κράτος και διορίστηκε κυβερνήτης σε επαρχία.

Μερικά χρόνια αργότερα το 1962 αυτή τη φορά στην Κύπρο άγνωστοι τοποθέτησαν βόμβες στα τζαμιά Μπαϊρακτάρη και Ομεριέ της τουρκοκυπριακής κοινότητας συμβάλλοντας στην όξυνση των πνευμάτων και στην πυροδότησή των διακοινοτικών συγκρούσεων το 1964 που οδήγησαν στην σταδιακή διχοτόμηση του νησιού και τελικά στην Τουρκική εισβολή και κατοχή του 36,6% των εδαφών της Κυπριακής Δημοκρατίας. Όπως αποδείχτηκε 38 χρόνια αργότερα την επιχείρηση επίθεσης με βόμβες στα δύο τζαμιά την είχαν σχεδιάσει και υλοποιήσει οι Τουρκικές Μυστικές Υπηρεσίες ώστε να προκαλέσουν την σύγκρουση των δύο κοινοτήτων. Η αποκάλυψη για αυτή την προβοκάτσια έγινε από τον πλέον σχετικό με την υπόθεση άνθρωπο τον Τούρκο Στρατηγό ε.α. Σαμπρί Γιρμιμπέσογλου στο τουρκικό δίκτυο HABERTURK πριν από 10 χρόνια. Σύμφωνα με τον Τούρκο Στρατηγό η Υπηρεσία την οποία το 1962 διοικούσε, πραγματοποίησε την επίθεση με σκοπό να κατηγορηθούν οι Ελληνοκύπριοι και μάλιστα δύο Τουρκοκύπριοι δημοσιογράφοι οι Αϊχάν Χικμέτ και Αχμέτ Γκιουρκάν που είχαν ανακαλύψει τους δράστες της βομβιστικής επίθεσης και επρόκειτο να την τους αποκαλύψουν βρέθηκαν λίγο αργότερα δολοφονημένοι χωρίς ποτέ να βρεθεί ο δολοφόνος τους. Όπως είχε δηλώσει στην συνέντευξη που παραχώρησε ο Στρατηγός Σαμπρί Γιρμιμπέσογλου στο HABERTURK: «Στις Ειδικές Επιχειρήσεις υπάρχει ένας κανόνας: για να ενισχύσεις το αντιστασιακό φρόνημα του λαού κάνεις δολιοφθορές σε συμβολικούς στόχους δίνοντας την εντύπωση ότι πρόκειται για έργο του εχθρού. Για παράδειγμα, βάζεις φωτιά σε ένα τζαμί. Εμείς κάψαμε τζαμιά στην Κύπρο». Δυστυχώς για την Τουρκία η γειτονική μας χώρα έχει ένα βαρύ ποινικό ιστορικό το οποίο επιδιώκει να το ξεχνάει και να το κρύβει καμουφλάροντάς αυτό με εντυπωσιακές κινηματογραφικές παραγωγές ψευδούς ιστορικού περιεχομένου.

Το πρόβλημα για την Ελλάδα είναι ότι πολλοί συμπατριώτες μας μαζί με αρκετούς Ευρωπαίους και Αμερικανούς έχουν καταστεί με ή χωρίς την θέλησή τους σε όργανα της μαύρης τουρκικής προπαγάνδας αναπαράγοντας τα Δελτία Τύπου των τουρκικών κρατικών υπηρεσιών.










 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες