Καναδάς κάπνισμα: Ο Καναδάς απαιτεί να τυπώνεται προειδοποίηση σε κάθε τσιγάρο - Agioi Theodoroi.gr

Τελευταία Νέα

Σάββατο, Ιουνίου 11, 2022

Καναδάς κάπνισμα: Ο Καναδάς απαιτεί να τυπώνεται προειδοποίηση σε κάθε τσιγάρο


Ο Καναδάς είναι έτοιμος να γίνει η πρώτη χώρα στον κόσμο που απαιτεί να τυπώνεται μια προειδοποίηση σε κάθε τσιγάρο. Η κίνηση βασίζεται στην εντολή του Καναδά να περιλαμβάνει προειδοποιήσεις γραφικών φωτογραφιών στις συσκευασίες των προϊόντων καπνού—μια πολιτική που ξεκίνησε μια διεθνή τάση όταν εισήχθη πριν από δύο δεκαετίες. “Πρέπει να αντιμετωπίσουμε την ανησυχία ότι αυτά τα μηνύματα μπορεί να έχουν χάσει την καινοτομία τους και σε κάποιο βαθμό ανησυχούμε ότι μπορεί να έχουν χάσει και τον αντίκτυπό τους”, δήλωσε η υπουργός Ψυχικής Υγείας και Εξαρτήσεων Carolyn Bennett σε συνέντευξη Τύπου την Παρασκευή. “Η προσθήκη προειδοποιήσεων για την υγεία σε μεμονωμένα προϊόντα καπνού θα βοηθήσει να διασφαλιστεί ότι αυτά τα βασικά μηνύματα θα φτάσουν σε ανθρώπους, συμπεριλαμβανομένων των νέων που έχουν συχνά πρόσβαση στα τσιγάρα ένα κάθε φορά σε κοινωνικές καταστάσεις, παρακάμπτοντας τις πληροφορίες που είναι τυπωμένες σε μια συσκευασία”.




Μια περίοδος διαβούλευσης για την προτεινόμενη αλλαγή πρόκειται να ξεκινήσει το Σάββατο και η κυβέρνηση αναμένει ότι οι αλλαγές θα τεθούν σε ισχύ το δεύτερο εξάμηνο του 2023. Ενώ τα ακριβή μηνύματα που τυπώνονται στα τσιγάρα θα μπορούσαν να αλλάξουν, ο Bennett είπε ότι η τρέχουσα πρόταση είναι: “Δηλητήριο σε κάθε ρουφηξιά”. Ο Μπένετ αποκάλυψε επίσης εκτεταμένες προειδοποιήσεις για πακέτα τσιγάρων που περιλαμβάνουν έναν μεγαλύτερο κατάλογο των επιπτώσεων του καπνίσματος στην υγεία, συμπεριλαμβανομένου του καρκίνου του στομάχου, του καρκίνου του παχέος εντέρου, του διαβήτη και των περιφερικών αγγειακών παθήσεων. Ο Καναδάς έχει απαιτήσει τις προειδοποιήσεις για φωτογραφίες από την αλλαγή της χιλιετίας, αλλά οι εικόνες δεν έχουν ενημερωθεί εδώ και μια δεκαετία.



Ο Rob Cunningham, ανώτερος αναλυτής πολιτικής στην Canadian Cancer Society, είπε ότι ελπίζει οι προειδοποιήσεις που τυπώνονται απευθείας στα τσιγάρα να γίνουν δημοφιλείς διεθνώς, όπως και οι προειδοποιήσεις για τα πακέτα. “Αυτό θα δημιουργήσει ένα παγκόσμιο προηγούμενο», είπε ο Κάνινγκχαμ, προσθέτοντας ότι καμία άλλη χώρα δεν έχει εφαρμόσει τέτοιους κανονισμούς. Ελπίζει ότι η προειδοποίηση θα κάνει πραγματική διαφορά. «Είναι μια προειδοποίηση που απλά δεν μπορείς να αγνοήσεις”, είπε ο Κάνινγκχαμ. “Θα φτάσει σε κάθε καπνιστή, με κάθε ρουφηξιά”. Η κίνηση απέσπασε επίσης επαίνους από τον Geoffrey Fong, καθηγητή στο Πανεπιστήμιο του Waterloo και κύριο ερευνητή του International Tobacco Control Policy Evaluation Project. “Πρόκειται για μια πραγματικά δυνητικά ισχυρή παρέμβαση που θα ενισχύσει τον αντίκτυπο των προειδοποιήσεων για την υγεία”, είπε ο Fong.







ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες