Ασπρόπυργος: Σε ύφεση η φωτιά σε εργοστάσιο πλαστικών - Agioi Theodoroi.gr

Τελευταία Νέα

Τρίτη, Ιουνίου 07, 2022

Ασπρόπυργος: Σε ύφεση η φωτιά σε εργοστάσιο πλαστικών


Σε ύφεση βρίσκεται το μέτωπο της μεγάλης πυρκαγιάς που ξέσπασε, αργά το βράδυ της Δευτέρας, σε εργοστάσιο με πλαστικά στον Ασπρόπυργο.

Η φωτιά, που ξεκίνησε στον εξωτερικό χώρο εργοστασίου, επί της οδού Αγίας Σοφίας, είχε μεγάλη ένταση καθώς καίγονταν πλαστικά, ενώ οι καιρικές συνθήκες αλλά και τα εύφλεκτα υλικά δυσχέραιναν το έργο των δυνάμεων.

Η φωτιά έκαιγε σε τρία-τέσσερα στρέμματα του υπαίθριου χώρου και, σύμφωνα με πληροφορίες, μπήκε και στο εσωτερικό του εργοστασίου με την ατμόσφαιρα στην περιοχή να είναι αποπνικτική.

Το πρωί, ωστόσο, της Τρίτης οι Πυροσβεστικές δυνάμεις είχαν καταφέρει να θέσουν την πυρκαγιά σε υπό μερικό έλεγχο.

Διακοπή κυκλοφορίας και 112
Λόγω της πυρκαγιάς είχε γίνει διακοπή της κυκλοφορίας στην οδό Αγίας Σοφίας από το ύψος της Λεωφόρου ΝΑΤΟ στο ρεύμα προς την Αττική Οδό.

Επίσης, εστάλη μήνυμα από το 112 με προειδοποίηση  για τους καπνούς.

Το μήνυμα εστάλη σε κατοίκους της γύρω περιοχής, αλλά ακόμη στο Φάληρο και στη Γλυφάδα. «Έχει εκδηλωθεί πυρκαγιά σε αποθήκη στην περιοχή Ασπρόπυργου Αττικής. Αποφύγετε τις άσκοπες μετακινήσεις. Παραμείνετε σε κλειστούς χώρους λόγω έκλυσης επικίνδυνων καπνών».

Μέτρηση της ρύπανσης στην ατμόσφαιρα
Όπως είπε στον ΣΚΑΪ ο Λευτέρης Κοσμόπουλος, αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής, στο σημείο θα μεταβεί κλιμάκιο της Περιφέρειας προκειμένου να κάνει μετρήσεις στην ατμόσφαιρα, ώστε να διαπιστώσει σε ποιο σημείο βρίσκεται η ατμοσφαιρική ρύπανση καθώς η φωτιά έχει κάψει πολύ μεγάλες ποσότητες πλαστικών.

Σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη, το κλιμάκιο θα ενημερώσει το υπουργείο Πολιτικής Προστασίας και στη συνέχεια θα ληφθούν οι αποφάσεις για το κατά πόσο μπορούν να λειτουργήσουν σχολεία και υπηρεσίες στην περιοχή.









 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες