Μηχανικός λογισμικού έφτιαξε τάφο για να «θάψει» τον Internet Explorer - Agioi Theodoroi.gr

Τελευταία Νέα

Δευτέρα, Ιουνίου 20, 2022

Μηχανικός λογισμικού έφτιαξε τάφο για να «θάψει» τον Internet Explorer


Για τον Γιουνγνκ Κι Γιονγκ, έναν μηχανικό λογισμικού στη Νότια Κορέα, η απόφαση της Microsoft να αποσύρει οριστικά τον Internet Explorer σηματοδότησε το τέλος μιας σχέσης αγάπης-μίσους.
Για να τιμήσει τον θάνατό του, ξόδεψε ένα μήνα και 430.000 γουόν (317 ευρώ) σχεδιάζοντας και παραγγέλνοντας μια ταφόπλακα με το λογότυπο «e» του Explorer και την γραμμένη στα αγγλικά φράση: «Ηταν ένα καλό εργαλείο για τη λήψη άλλων προγραμμάτων περιήγησης».

Μετά την προβολή του μνημείου σε ένα καφέ που διευθύνει ο αδελφός του στη πόλη Γκιονγκγού, η φωτογραφία της ταφόπλακας έγινε viral.




JUNG KI-YOUNG VIA VIA REUTERS


Ο Γιουνγκ είπε ότι το μνημείο αποτυπώνει τα ανάμεικτα συναισθήματά του για το εκλιπόν λογισμικό, το οποίο είχε παίξει τόσο μεγάλο ρόλο στην επαγγελματική του ζωή.

«Ηταν μεγάλος μπελάς, αλλά θα το έλεγα σχέση αγάπης-μίσους γιατί ο ίδιος ο Explorer κάποτε κυριάρχησε σε μια εποχή», είπε στο Reuters.

Ο ίδιος δεν είχε ιδιαίτερη αδυναμία στον Explorer αλλά οι πελάτες του τον χρησιμοποιούσαν κατά κόρον, μιας και ήταν το προεπιλεγμένο πρόγραμμα περιήγησης στα κυβερνητικά γραφεία της Νότιας Κορέας και σε πολλές τράπεζες για χρόνια.

Ο Γιουνγκ είπε ότι είχε σκοπό να κάνει τους ανθρώπους να γελάσουν με την ταφόπλακα, αλλά έμεινε έκπληκτος με το πόσο μακριά έφτασε το αστείο στο διαδίκτυο.

«Αυτός είναι ένας άλλος λόγος για να ευχαριστήσω τον Explorer, τώρα μου επέτρεψε να κάνω ένα αστείο παγκόσμιας κλάσης», τόνισε.

«Λυπάμαι που έφυγε, αλλά δεν θα μου λείψει. Επομένως, η απόσυρσή του, για μένα, είναι ένας καλός θάνατος».


huffingtonpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες