Αγνοούνται 117 πυροσβέστες από φωτιά σε πετρελαϊκές εγκαταστάσεις - Agioi Theodoroi.gr

Τελευταία Νέα

Κυριακή, Αυγούστου 07, 2022

Αγνοούνται 117 πυροσβέστες από φωτιά σε πετρελαϊκές εγκαταστάσεις




Πύρινη κόλαση μαίνεται στην Κούβα και, συγκεκριμένα, σε περιοχή με πετρελαϊκές δεξαμενές, ενώ αγνοούνται 117 πυροσβέστες όπως ανακοίνωσαν οι Αρχές της χώρας.

Η τεράστια φωτιά σε πετρελαϊκές εγκαταστάσεις μαίνεται κοντά στο λιμάνι δεξαμενών στο Ματάνζας, στην Κούβα, καθώς το Μεξικό και η Βενεζουέλα έστειλαν ομάδες για να βοηθήσουν στην καταπολέμηση της πύρινης κόλασης και η Αβάνα αποδέχθηκε την προσφορά της Ουάσινγκτον για απροσδιόριστες «τεχνικές συμβουλές».

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με σχετική δημοσίευση του Reuters, το βράδυ της Παρασκευής (05/08), κεραυνός χτύπησε μια από τις οκτώ δεξαμενές αποθήκευσης στην εγκατάσταση 60 μίλια ανατολικά της Αβάνας, με τη θερμότητα από την πυρκαγιά να φτάνει σε μια δεύτερη δεξαμενή το Σάββατο (06/08), τη στιγμή που ο άνεμος έφερε τις φλόγες κοντά σε μια τρίτη δεξαμενή.

«Εκφράζουμε βαθιά ευγνωμοσύνη στις κυβερνήσεις του Μεξικού, της Βενεζουέλας, της Ρωσίας, της Χιλής, οι οποίες προσέφεραν αμέσως υλική βοήθεια γι' αυτή την περίπλοκη κατάσταση», έγραψε στο Twitter ο Πρόεδρος της Κούβας, Μιγκέλ Ντίαζ-Κανέλ, και πρόσθεσε: «Εκτιμούμε, επίσης, την προσφορά τεχνικών συμβουλών από τις ΗΠΑ».

Οι κουβανικές Αρχές ανακοίνωσαν ότι τουλάχιστον 121 άνθρωποι τραυματίστηκαν από τη δεύτερη έκρηξη, εκ των οποίων 36 παραμένουν στο νοσοκομείο και πέντε σε κρίσιμη κατάσταση. Ένα άτομο, μάλιστα, αναφέρεται ως νεκρό και 17 πυροσβέστες αγνοούνται. Περισσότεροι από 1.000 πολίτες απομακρύνθηκαν από την περιοχή.

Επισημαίνεται ότι η Κούβα πλήττεται καθημερινά από διακοπές ρεύματος και ελλείψεις καυσίμων και έτσι η απώλειά τους σε συνδυασμό με την αποθηκευτική ικανότητα της χώρας είναι πιθανό να επιδεινώσει την κατάσταση, η οποία έχει οδηγήσει σε μικρές τοπικές διαμαρτυρίες κατά τους τελευταίους μήνες.

Μάλιστα, ο Χόρχε Πινιόν, διευθυντής του προγράμματος Ενέργειας και Περιβάλλοντος του Πανεπιστημίου του Τέξας στο Όστιν για τη Λατινική Αμερική και την Καραϊβική, δήλωσε ότι η περιοχή έχει οκτώ μεγάλες δεξαμενές με χωρητικότητα 300.000 βαρελιών η καθεμία.









 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες