Αλεξιπτωτιστής 88 ετών βάζει τα γυαλιά σε όσους λένε πως τα extreme sports είναι για τους νέους - Agioi Theodoroi.gr

Τελευταία Νέα

Τρίτη, Σεπτεμβρίου 27, 2022

Αλεξιπτωτιστής 88 ετών βάζει τα γυαλιά σε όσους λένε πως τα extreme sports είναι για τους νέους

DADO RUVIC VIA REUTERS

Ο Βόσνιος Ιμπραΐμ Καλέσιτς είναι η ζωντανή απόδειξη ότι τα extreme sports δεν είναι μονάχα για νέους - στα 88 του χρόνια κρατιέται σε φόρμα πηδώντας τακτικά από αεροπλάνα για ελεύθερη πτώση με αλεξίπτωτο.
″Είναι εξαιρετικό συναίσθημα”, είπε ο Κάλεσιτς, ο οποίος μυήθηκε στο άθλημα πριν από από 70 και χρόνια, αφού ολοκλήρωσε το 1.487ο άλμα του κατά τη διάρκεια ενός διαγωνισμού αλεξίπτωτου στη δυτική πόλη του Μπίχατς το Σαββατοκύριακο.


«Αισθάνομαι σούπερ, ψυχολογικά ξεκούραστος και απολαμβάνω εξαιρετική παρέα», είπε στο Reuters, προσθέτοντας ότι ασκείται καθημερινά επί 15 λεπτά και η γυναίκα του φροντίζει τη διατροφή του.


Ο Ibrahim Kalesic, 88χρονος αλεξιπτωτιστής, περιμένει να πηδήξει από το αεροπλάνο κατά τη διάρκεια του Para Challenge Cup στο Bihac της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης, 24 Σεπτεμβρίου 2022. REUTERS/Dado Ruvic
DADO RUVIC VIA REUTERS


Ως νεαρός άνδρας, ο Κάλεσιτς εκπαιδεύτηκε σε ένα κέντρο πτήσης στη Σερβία πριν γίνει ο ίδιος εκπαιδευτής άλματος. Το 1963 σημείωσε μάλιστα γιουγκοσλαβικό ρεκόρ πηδώντας από αεροπλάνο σε ύψος 5.500 μέτρων.
«Είμαι ο γηραιότερος ενεργός αλεξιπτωτιστής στην Ευρώπη», είπε χαμογελώντας ο ασπρομάλλης Κάλεσιτς. «Θέλω να συνεχίσω με αυτό για άλλα 10 χρόνια, ώστε να μπω σε ένα βιβλίο με τα παγκόσμια ρεκόρ Γκίνες ως ο Βόσνιος αλεξιπτωτιστής».


DADO RUVIC VIA REUTERS


Ο Κάλεσιτς έκανε 21 άλματα σε πέντε ημέρες τον περασμένο μήνα κατά τη διάρκεια ενός διαγωνισμού στη βορειοδυτική πόλη του Πριεντόρ. Η αερολέσχη της πόλης σκοπεύει μάλιστα να του δανείσει ένα αλεξίπτωτο για να συνεχίσει τις ελεύθερες πτώσεις αρκεί να έχει ένα έγκυρο πιστοποιητικό υγείας.


Η μεγαλύτερη επιθυμία του είναι να αποκτήσει το δικό του αλεξίπτωτο και ένα ακόμη για την εκπαίδευση νεαρών άλτων.


DADO RUVIC VIA REUTERS

″Είμαι συνταξιούχος χωρίς τα οικονομικά μέσα για να αγοράσω ένα αλεξίπτωτο και θα ήθελα πολύ να έχω ένα για να εκπαιδεύσω τους μαθητές μου που στη συνέχεια θα πάρουν τη θέση μου σε αγώνες άλματος”, είπε ο Καλέσιτς.
Το μυστικό του για να διατηρείται σε φόρμα στην ηλικία του είναι απλό.
«Το αλεξίπτωτο είναι ένα extreme sport και απαιτεί συγκέντρωση. Για να είναι κανείς καλά συγκεντρωμένος, πρέπει να κοιμάται καλά και για να κοιμάται καλά πρέπει να έχει καθαρή την συνείδησή του ​​ότι δεν έχει προσβάλει ή βλάψει κανέναν. Ετσι μπορεί να κοιμάται χωρίς εφιάλτες και θα είναι σε θέση να πηδήξει».DADO RUVIC VIA REUTERS

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες