Κακοκαιρία «Bogdan»: Σε ποιες περιοχές θα χτυπήσει τις επόμενες ώρες - Agioi Theodoroi.gr

Τελευταία Νέα

Τρίτη, Σεπτεμβρίου 27, 2022

Κακοκαιρία «Bogdan»: Σε ποιες περιοχές θα χτυπήσει τις επόμενες ώρες


Η κακοκαιρία Bogdan δείχνει από χθες τα δόντια της, ενώ από το νωρίς το πρωί της Τρίτης (27.9) ισχυρές βροχές και καταιγίδες πλήττουν τα δυτικά της χώρας.

Μάλιστα, η ΕΜΥ εξέδωσε την Δευτέρα Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού, καθώς οι βροχές και οι καταιγίδες θα είναι κατά τόπους ισχυρές ενώ θα συνοδεύονται από μεγάλο αριθμό κεραυνών και χαλάζι.
Σύμφωνα με την ΕΜΥ, ισχυρές βροχές και καταιγίδες με κεραυνούς, χαλαζοπτώσεις και ισχυρούς ανέμους θα πλήξουν:Το βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο από τα ξημερώματα και μέχρι το απόγευμα και
Τη δυτική Στερεά και πιθανόν τη βορειοδυτική Πελοπόννησος από τις προμεσημβρινές μέχρι τις βραδινές ώρες.

Αξίζει να σημειωθεί πως, από το πρωί εκδηλώνονται βροχές στο Ιόνιο και στην Ήπειρο, ενώ στις ίδιες περιοχές ο κίνδυνος εμφάνισης ανεμοστρόβιλων είναι ισχυρός.

Δείτε την πορεία της κακοκαιρίας:

 


112: Αποφύγετε τις άσκοπες μετακινήσεις

Οι κάτοικοι της δυτικής Ελλάδας έλαβαν την Δευτέρα μήνυμα από το 112 που τους προειδοποιούσε για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα, προτρέποντας τους πολίτες να αποφύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις.

«Επείγουσα ειδοποίηση. Προειδοποιητικό μήνυμα για το επόμενο 24ωρο για πιθανά επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα (καταιγίδες, ραγδαίες βροχοπτώσεις, κεραυνοί») στην περιοχή σας. Αποφύγετε άσκοπες μετακινήσεις κατά τη διάρκεια των έντονων φαινομένων και ακολουθείστε τις οδηγίες των Αρχών» ανέφερε το μήνυμα του 112 για την κακοκαιρία.
Κλειστά τα σχολεία στην Κέρκυρα

Στην Κέρκυρα με απόφαση του αντιπεριφερειάρχη αποφασίστηκε να μην λειτουργήσουν τα σχολεία όλων των βαθμίδων στο νησί (νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσια, λύκεια, ειδικά σχολεία) για προληπτικούς λόγους.

Είχε προηγηθεί σύσκεψη στο Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Κέρκυρας, το οποίο συγκλήθηκε έπειτα από το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού που εκδόθηκε από την ΕΜΥ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες