Αυτό είναι το σούπερ μάρκετ με το «φθηνότερο» καλάθι νοικοκυριού - Agioi Theodoroi.gr

Τελευταία Νέα

Πέμπτη, Νοεμβρίου 24, 2022

Αυτό είναι το σούπερ μάρκετ με το «φθηνότερο» καλάθι νοικοκυριού


Το συνολικό κόστος του «καλαθιού του νοικοκυριού» είναι αισθητά μειωμένο στη συντριπτική πλειονότητα των σούπερ μάρκετ με τη μεγαλύτερη μείωση -18,1% στην αλυσίδα « #My_market », επισημαίνεται από το υπουργείο Ανάπτυξης.

Ανακοινώθηκε νωρίς το πρωί το νέο καλάθι νοικοκυριού που περιλαμβάνει τα προϊόντα σε όλα τα σούπερ μάρκετ και τις τιμές αυτών.

Σε νέες μειώσεις που ανήλθαν έως το -18,1% προχώρησαν οι περισσότερες αλυσίδες σούπερ μάρκετ στο συνολικό κόστος του «καλαθιού του νοικοκυριού», αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Ανάπτυξης.

Αυτό προκύπτει, σύμφωνα πάντα με την ανακοίνωση, με βάση τους νέους τιμοκαταλόγους που γνωστοποίησαν στο υπουργείο σήμερα, Τετάρτη 23 Νοεμβρίου και ισχύουν για την τέταρτη εβδομάδα εφαρμογής της πρωτοβουλίας της Κυβέρνησης (23-29/11/2022).



« #Black_Friday αυτή την εβδομάδα και από ότι φαίνεται ξεκίνησε με τις νέες τιμές στο «Καλάθι του Νοικοκυριού». Η πρώτη αποτίμηση των νέων τιμών δείχνει ότι από τα 816 προϊόντα, 60 έχουν αύξηση και 167 μείωση ενώ 589 παραμένουν τα ίδια. Το σημαντικότερο: όλες οι αλυσίδες έχουν μείωση», επεσήμανε ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Άδωνις Γεωργιάδης.

Αναλυτικά, από το σύνολο 816 προϊόντων στο «καλάθι του νοικοκυριού» που είναι απολύτως συγκρίσιμα

-στα 167, ποσοστό 20,5%, η τιμή μειώθηκε

-στα 589, ποσοστό 72,1% η τιμή παρέμεινε σταθερή

-και μόλις σε 60, ποσοστό 7,3%, η τιμή αυξήθηκε ελαφρά στις περισσότερες περιπτώσεις.

«Ως εκ τούτου, το συνολικό κόστος του «καλαθιού του νοικοκυριού» είναι αισθητά μειωμένο στη συντριπτική πλειονότητα των σούπερ μάρκετ με τη μεγαλύτερη μείωση -18,1% στην αλυσίδα My market», επισημαίνεται από το υπουργείο.

Δείτε αναλυτικά τις τιμές των σούπερ μάρκετ ΕΔΩ










 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες