Flossie - Η γηραιότερη γάτα στον κόσμο κατάφερε να μπει στο βιβλίο Γκίνες - Agioi Theodoroi.gr

Τελευταία Νέα

Παρασκευή, Νοεμβρίου 25, 2022

Flossie - Η γηραιότερη γάτα στον κόσμο κατάφερε να μπει στο βιβλίο Γκίνες


Η Flossie είναι σχεδόν 27 ετών και μόλις απέκτησε έναν τίτλο καθώς είναι επισήμως η γηραιότερη γάτα στον κόσμο, σύμφωνα με τα Ρεκόρ Γκίνες.


Η μαύρη και καφέ γάτα είναι 26 ετών και 329 ημερών. Ηλικία που αντιστοιχεί με 120 ανθρώπινα χρόνια, σύμφωνα με το #Γκίνες. Παρότι δεν βλέπει και είναι κουφή, δεν αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας.

«Ήξερα από την αρχή ότι η #Flossie ήταν μια ιδιαίτερη γάτα, αλλά δεν φανταζόμουν ότι θα ζούσα με κάτοχο παγκοσμίου ρεκόρ», λέει η Βίκι Γκριν, η οποία υιοθέτησε το ζώο τον περασμένο Αύγουστο. «Είναι τόσο τρυφερή και παιχνιδιάρα, ιδιαίτερα γλυκό αν σκεφτείς πόσο χρονών είναι», συμπληρώνει.


Η #Flossie ήταν αδέσποτη και ζούσε κοντά σε νοσοκομείο στο Λίβερπουλ τους πρώτους μήνες της ζωής της. Υιοθετήθηκε από εργαζόμενο του νοσοκομείου και έζησε στο σπίτι του για 10 χρόνια, μέχρι που πέθανε. Στη συνέχεια, την υιοθέτησε η αδελφή του προηγούμενου κηδεμόνα της, που έπειτα από 14 χρόνια επίσης έφυγε από τη ζωή.

Έζησε με τον γιο της τελευταίας για τρία χρόνια, όμως εκείνος πήρε τη δύσκολη απόφαση να παραδώσει τη γάτα σε φιλανθρωπική οργάνωση, προκειμένου να έχει τη φροντίδα που χρειάζεται ένα ηλικιωμένο ζώο, καθώς ο ίδιος δεν μπορούσε να ικανοποιήσει αυτές τις ανάγκες.



Βρήκε σπίτι η γλυκιά γατούλα

Οι άνθρωποι της οργάνωσης έμειναν έκπληκτοι όταν διαπίστωσαν την ηλικία της γάτας. Αν και οι περισσότεροι άνθρωποι προτιμούν να υιοθετήσουν ένα νεαρότερο ζώο και τα γηραιότερα συχνά περνούν τις τελευταίες ημέρες τους σε καταφύγια, η Flossie στάθηκε τυχερή και βρήκε ξανά σπίτι.



«Πάντα ήθελα να δώσω στις γηραιότερες γάτες άνετα γεράματα», λέει η Γκριν, που ελπίζει η ιστορία της Flossie να ενθαρρύνει άλλους φιλόζωους να δώσουν ένα σπίτι σε μεγαλύτερης ηλικίας κατοικίδια.

Η γάτα που έχει ζήσει περισσότερο ήταν η #Crème_Puff, η οποία έφτασε σε ηλικία 38 ετών και τριών ημερών και πέθανε τον Αύγουστο του 2005.











 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες