ΕΔΑΕ για ψευδή μπότοξ: Στον χώρο επικρατεί αναρχία και αυθαιρεσία - Τι να προσέξουν οι πολίτες - Agioi Theodoroi.gr

Τελευταία Νέα

Πέμπτη, Δεκεμβρίου 08, 2022

ΕΔΑΕ για ψευδή μπότοξ: Στον χώρο επικρατεί αναρχία και αυθαιρεσία - Τι να προσέξουν οι πολίτες


Άστραψε και βρόντηξε η Ελληνική Δερματολογική και Αφροδισιολογική Εταιρεία (ΕΔΑΕ), με αφορμή την υπόθεση της έγχυσης φυσιολογικού ορού αντί για μπότοξ σε χιλιάδες πολίτες, αλλά και την εφαρμογή ιατρικών μεθόδων από νυχάδικα, κομμωτήρια και ινστιτούτα αισθητικής. Οι συμβουλές των ειδικών για την αποφυγή των απατεώνων.
Την προσοχή των πολιτών και μάλιστα ενόψει της εορταστικής περιόδου, καθώς αυξάνονται οι αισθητικές παρεμβάσεις με ενέσιμα υλικά, εφιστά η Ελληνική Δερματολογική και Αφροδισιολογική Εταιρεία (ΕΔΑΕ).
Αφορμή στάθηκαν δημοσιεύματα στον Τύπο, τα οποία αναφέρουν ότι κέντρο αισθητικής υποτίθεται ότι πραγματοποίησε θεραπείες με μπότοξ (Botox), όμως στην πραγματικότητα αντί για φάρμακα, έκανε ένεση με φυσιολογικό ορό (καθαρό νερό).

Μάλιστα, σύμφωνα με τη δικογραφία που έχει σχηματιστεί, θύματα έπεσαν περίπου 100.000 πελάτες του συγκεκριμένου κέντρου αισθητικής.

Επιπλέον, όπως αναφέρει ο πρόεδρος της ΕΔΑΕ, Ιωάννης Μπάρκης, «όταν μη ιατροί ή μη εξειδικευμένοι ιατροί προσχωρούν και πέραν της αισθητικής, σε θεραπείες κλινικής δερματολογίας, όπως θεραπεία αυτοάνοσων νοσημάτων, ακμής, ανεπιθύμητης τριχοφυΐας ορμονολογικής αιτιολογίας, ανδρογεννητικής και διάχυτης αλωπεκίας, κ.λπ. τότε έχουμε να κάνουμε με επικίνδυνες ενέργειες σε βάρος της δημόσιας υγείας».
Πώς να αποφύγουν οι πολίτες τους απατεώνες

Για την αποφυγή εξαπάτησης, η ΑΔΑΕ συστήνει ο πολίτης να αναζητά την άδεια του ιατρείου ή της ιατρικής εταιρείας, η οποία πρέπει να είναι πιστοποιημένη από τον οικείο Ιατρικό Σύλλογο και να μην ξεχνά ότι η Δερματολογία- Αφροδισιολογία, είναι η αναγνωρισμένη ιατρική ειδικότητα για τη διάγνωση, τη θεραπεία και την αντιμετώπιση των προβλημάτων του δέρματος.

«Η συνθήκη αυτή, του να εφαρμόζονται δηλαδή ιατρικές πράξεις και θεραπευτικά πρωτόκολλα σε επιχειρήσεις με τον ανύπαρκτο και μη αναγνωρισμένο τίτλο Ιατρικής Αισθητικής, όπως επίσης σε κέντρα αισθητικής, κομμωτήρια, νυχάδικα, κ.λπ. εκτός από το αμφιβόλου αισθητικής αποτέλεσμα, αποτελεί και ουσιαστικό κίνδυνο για τη δημόσια υγεία, την οποία εμείς ως γιατροί οφείλουμε να προασπίσουμε», καταλήγει ο ίδιος.

Γιάννης Δεβετζόγλου-news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες