Πρόστιμο σε επιβάτη επειδή έγειρε το κάθισμά του - Agioi Theodoroi.gr

Τελευταία Νέα

Παρασκευή, Δεκεμβρίου 09, 2022

Πρόστιμο σε επιβάτη επειδή έγειρε το κάθισμά του


Ένας επιβάτης που ταξίδευε με τρένο στην Κίνα τιμωρήθηκε με πρόστιμο επειδή… έγειρε προς τα πίσω την πλάτη του καθίσματός του.

Σύμφωνα με το #CNN , ένας φοιτητής ονόματι Γουάνγκ, ο οποίος ταξίδευε με το τρένο, είχε τοποθετήσει τον καινούριο του υπολογιστή πάνω στο πτυσσόμενο τραπεζάκι.

Κάποια στιγμή κατά τη διάρκεια του ταξιδιού, ο άνδρας που καθόταν μπροστά του, ονόματι Λιού, έγειρε το κάθισμά του προς τα πίσω και έσπασε την οθόνη του υπολογιστή.

Αποζημίωση ύψους 685 δολαρίων
Αφού επιδιόρθωσε τον υπολογιστή του, ο Γουάνγκ μήνυσε τον Λιού και του ζήτησε αποζημίωση ύψους 685 δολαρίων για την κάλυψη των εξόδων επισκευής.

Το λαϊκό δικαστήριο της κομητείας #Xiangyin στη Χουνάν έκρινε ότι και οι δυο άνδρες ήταν εν μέρει υπεύθυνοι για ό,τι συνέβη, με τον Λιού να φταίει κατά 70% επειδή «ξάπλωσε» το κάθισμά του και τον Γουάνγκ να ευθύνεται κατά 30% επειδή θα έπρεπε να είναι πιο προσεκτικός.

Έτσι, ο Λιού υποχρεώθηκε να καταβάλει 478,15 δολάρια– το 70% του συνολικού ποσού που είχε ζητήσει αρχικά ο Γουάνγκ.

Στην απόφασή του, το δικαστήριο επεσήμανε ότι στο τρένο είχαν αναρτηθεί αφίσες που υπενθύμιζαν στους ανθρώπους να ρωτούν τον συνεπιβάτη τους πριν «ξαπλώσουν» τη θέση τους.












 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες