Ημέρα Αισιοδοξίας 2/02: Γιατί υπάρχει η Παγκόσμια Ημέρα Αισιοδοξίας; - Agioi Theodoroi.gr

Τελευταία Νέα

Πέμπτη, Φεβρουαρίου 02, 2023

Ημέρα Αισιοδοξίας 2/02: Γιατί υπάρχει η Παγκόσμια Ημέρα Αισιοδοξίας;


Έχετε το ποτήρι μισογεμάτο ή μισοάδειο; Αν είσαι φύσει αισιόδοξος στη ζωή, μπορεί να θεωρείς τον εαυτό σου ότι έχει μισογεμάτο ποτήρι. Αλλά για τους υπόλοιπους από εμάς, μπορεί να είναι δύσκολο να είμαστε θετικοί όλη μέρα, κάθε μέρα, γι’ αυτό η Ημέρα Αισιοδοξίας είναι η τέλεια λύση για όσους έχουν ανάγκη την περισσότερη αισιοδοξία. Εδώ είναι μια ευκαιρία να περάσετε μια μέρα εστιάζοντας στα θετικά πράγματα. Είτε είστε φύσει αισιόδοξος είτε ελαφρώς απαισιόδοξος, αυτή η μέρα είναι εδώ για να εμπνέει λίγη διασκεδαστική θετικότητα στη ζωή σας.


Μάθετε για την Ημέρα Αισιοδοξίας

Η Ημέρα Αισιοδοξίας ξεκίνησε το 2019 στην Κροατία. Ο Somersby Cider σχεδίασε το φεστιβάλ για να φέρει κοντά τους αισιόδοξους με αυτούς που ήθελαν απλώς να είναι θετικοί για μια μέρα. Άνθρωποι χλιδεύτηκαν στο Ζάγκρεμπ με τους ονειροπόλους τους, απολαμβάνοντας τους γλυκούς μηλίτες τους στον καλοκαιρινό ήλιο. Διαθέτοντας φωτεινά κίτρινα πολύχρωμα μπαλόνια και μικροσκοπικά κουτάκια του αφρώδους αναψυκτικού, οι αισιόδοξοι μπόρεσαν να φρυγανίσουν τους συνανθρώπους τους σε μια αξέχαστη ημέρα.

Ο Somersby Cider συνεργάστηκε με την κοινότητα για εβδομάδες διαδικτυακών εκστρατειών για να σκορπίσει χαρά και να κάνει κάτι θετικό, με σχεδόν 40.000 άτομα να υποστηρίζουν την εκστρατεία. Ο Somersby μοιράστηκε την αγάπη πληρώνοντας εισιτήρια στάθμευσης στο Ζάγκρεμπ, γεγονός που εξοικονόμησε χρήματα για πολλούς από την κοινότητα του Ζάγκρεμπ και εμπόδισε την κατά τα άλλα ηλιόλουστη μέρα τους να καταστρέψει εντελώς.

Αυτή η μέρα έχει σχεδιαστεί για να φέρει κοντά ανθρώπους από κάθε ηλικία και υπόβαθρο, απαισιόδοξους και αισιόδοξους, να πάρουν μια μέρα άδεια από όλα τα δεινά του κόσμου και να απολαύσουν τον καλοκαιρινό ήλιο, να χαλαρώσουν με το αγαπημένο σας παγωμένο ρόφημα και απλά να κάνουν ένα διάλειμμα . Μπορεί να βρεθείτε να τρέχετε από εδώ και από εκεί με το άγχος της καθημερινής ζωής, αλλά είμαστε εδώ για να σας υπενθυμίσουμε να πάρετε αυτή τη μέρα άδεια και να γιορτάσετε τη θετικότητα.
Ιστορία της Ημέρας Αισιοδοξίας

Ο κόσμος φωνάζει για μια τέτοια μέρα εδώ και καιρό, αλλά τι είναι στην πραγματικότητα ένας αισιόδοξος; Αισιόδοξος είναι κάποιος που έχει θετικές απόψεις για τη θέση του στη ζωή και το μέλλον. Είναι πιο πιθανό να πιστεύουν ότι θα συμβούν καλά πράγματα και μπορούν να δουν τη θετική πλευρά πολλών καταστάσεων.

Ο αισιόδοξος είναι κάτι περισσότερο από κάποιος που απλώς πιστεύει ότι τα πράγματα θα πάνε καλά, καθώς είναι επίσης άνθρωποι που εργάζονται σκληρά για να οικοδομήσουν ένα θετικό μέλλον. Ας το παραδεχτούμε – το να είσαι αισιόδοξος όλη την ώρα είναι δύσκολο. Δεν είμαστε τέλειοι και όλοι πρέπει να δουλέψουμε πάνω σε αυτό, εκτός κι αν είστε αρκετά τυχεροί για να είστε αισιόδοξος εκ γενετής.

Η επιστήμη αποδεικνύει ότι το να είσαι αισιόδοξος είναι καλό για την ψυχική και σωματική σου υγεία. Πέντε δεκαετίες έρευνας για τη θετική νοοτροπία αποκάλυψαν ότι το να είσαι αισιόδοξος σε βοηθά να αναρρώσεις από την ασθένεια πιο γρήγορα. Οι αισιόδοξοι αναρρώνουν από τη χειρουργική επέμβαση πιο γρήγορα, έχουν υψηλότερη ανοσία και είναι ακόμη πιο πιθανό να επιβιώσουν από τον καρκίνο. Οι αισιόδοξοι έχουν καλύτερη ποιότητα ζωής, μεγαλύτερη διάρκεια ζωής και μπορεί να είναι πιο ανθεκτικοί από τους απαισιόδοξους ομολόγους τους.

Έτσι, όλοι ουρλιάζουμε, «αλλά πώς μπορούμε να είμαστε πιο θετικοί» και «γιατί είναι τόσο δύσκολο να είμαστε θετικοί;». Για να νιώθουμε καλύτερα, οι επιστήμονες μας είπαν ότι η ικανότητα να είμαστε θετικοί πηγάζει σε μεγάλο βαθμό από τη γενετική μας και το περιβάλλον μας. Επομένως, αν δεν είστε φυσικός αισιόδοξος, δεν φταιτε απαραίτητα! Αλλά τα καλά νέα είναι ότι μπορούμε να εκπαιδεύσουμε τον εγκέφαλό μας να είναι πιο αισιόδοξος.

Σκεφτείτε μια πρόσφατη κατάσταση ή ένα επερχόμενο εμπόδιο που θα επηρεάσει τη ζωή σας. Πώς θα το ξεπεράσεις; Και ποιος θα είναι ο θετικός αντίκτυπος αυτής της πρόκλησης; Το να κάνετε τον εαυτό σας να γράψει μια λίστα με θετικά χαρακτηριστικά μπορεί να σας βοηθήσει να δημιουργήσετε μια πιο θετική νοοτροπία και να δείτε τον κόσμο με πιο αισιόδοξο πρίσμα.



Για εκατομμύρια χρόνια, ήμασταν σχεδιασμένοι για να επιβιώσουμε μόνο μέχρι την ηλικία των 30 ετών και η διάρκεια της ζωής μας επικεντρωνόταν στο να αποφύγουμε να τρώμε και να βρούμε τροφή για φαγητό. Αλλά τώρα ζούμε ολοένα και περισσότερο, η αισιοδοξία είναι ένα κρίσιμο μέρος για να διατηρούμε τον εγκέφαλό μας νεότερους και πιο ευτυχισμένους για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Γι’ αυτό δημιουργήθηκε η Ημέρα Αισιοδοξίας.

Οι ιδρυτές ήθελαν να αντικαλλιεργήσουμε την ριζωμένη Blue Monday, και αντ ‘αυτού, να περάσουμε μια μέρα όπου εστιάζουμε στη θετική νοοτροπία. Καθώς έχουμε ήδη μέρες για να συγχωρήσουμε και να απολαύσουμε τις αρνητικές μας πλευρές, ίσως ήρθε επιτέλους η ώρα να έχουμε μια μέρα όπου απλά αγκαλιάζουμε τα θετικά και επικεντρωνόμαστε σε ευκαιρίες για αισιοδοξία.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες