Τέλος το χάρτινο δίπλωμα οδήγησης – Μέχρι πότε πρέπει να αντικατασταθεί - Agioi Theodoroi.gr

Τελευταία Νέα

Πέμπτη, Φεβρουαρίου 02, 2023

Τέλος το χάρτινο δίπλωμα οδήγησης – Μέχρι πότε πρέπει να αντικατασταθεί


Το πιο κοινό δίπλωμα οδήγησης που έχουν οι περισσότεροι οδηγοί στην κατοχή τους είναι το χάρτινο, το οποίο και χρησιμοποιείται ακόμα επίσημα, σύμφωνα με τη σχετική νομοθεσία.
Η Ευρωπαϊκή Ένωση ωστόσο ανακοίνωσε ότι ο νέος τύπος διπλώματος αναμένεται να γίνει υποχρεωτικός και καταργείται ο παλαιός τύπος, του γνωστού χάρτινου τρίπτυχου στα επόμενα χρόνια.
Πιο συγκεκριμένα, ο παλαιός τύπος άδειας οδήγησης θα παραμείνει σε ισχύ μέχρι και τις 19 Ιανουαρίου 2033. Αυτή θα είναι η τελευταία ημερομηνία στην οποία θα πρέπει να έχουν αντικατασταθεί όλα τα παλαιά χάρτινα διπλώματα, ώστε η άδεια οδήγησης να θεωρείται έγκυρη.
Ένας από τους βασικότερους λόγους που η Ευρωπαϊκή Ένωση θέλει την αλλαγή του παλαιού διπλώματος με νέο, είναι η απουσία λατινικών χαρακτήρων στην αναγραφή των στοιχείων. Γεγονός που κάνει δύσκολη την αναγνώριση των στοιχείων στο εξωτερικό.
Επίσης, η φθορά που παρουσιάζουν τα χάρτινα διπλώματα δυσχεραίνει τον έλεγχο ή ακόμα και τον καθιστά ανέφικτο σε περίπτωση έντονης φθοράς στα γράμματα. Επιπλέον, υπάρχει περίπτωση αποκόλλησης των φύλων του τρίπτυχου ή και της φωτογραφίας του κατόχου.
Στα θετικά του διπλώματος νέου τύπου είναι και η ασφάλεια που προσφέρει, αφού είναι πιο δύσκολο να πλαστογραφηθεί σε σχέση με το παλαιό χάρτινο δίπλωμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες