Κως: Θύμα ηλεκτρονικής απάτης 34χρονος – Πώς του «άρπαξαν» 4.911 ευρώ με δόλωμα κρυπτονομίσματα - Agioi Theodoroi.gr

Τελευταία Νέα

Τρίτη, Μαΐου 30, 2023

Κως: Θύμα ηλεκτρονικής απάτης 34χρονος – Πώς του «άρπαξαν» 4.911 ευρώ με δόλωμα κρυπτονομίσματα


Νέα απίστευτη περίπτωση ηλεκτρονικής απάτης με θύμα έναν 34χρονο ημεδαπό αποτελεί αντικείμενο έρευνας των αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας της Κω.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με τη«Δημοκρατική», ο 34χρονος κατήγγειλε ότι αφού δέχτηκε τηλεφώνημα από ένα κινητό τηλέφωνο ελληνικού παρόχου από μια γυναίκα πείσθηκε να εισέλθει στην ηλεκτρονική σελίδα της εταιρίας «coinmarketcap.com» ώστε να μεταφέρει κρυπτονομίσματα που του είχαν παραχωρηθεί.

Πληκτρολόγησε την διεύθυνση ηλεκτρονικού του ταχυδρομείου στην ανωτέρω σελίδα καθώς και τον εξαψήφιο κωδικό που είχε λάβει μέσω μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου με αποστολέα το «CoinMarketCap Account Support» και εισήλθε στην σελίδα.

Εκεί διαπίστωσε ότι ότι είχε στην κατοχή του 0,350 bitcoins αξίας οχτώ χιλιάδων ευρώ περίπου.

H γυναίκα τον ενημέρωσε ότι θα τον καλούσε ο υπεύθυνος για να του υποδείξει την διαδικασία για να μεταφέρει τα κρυπτονομίσματα σε λογαριασμό του.



Έπειτα, αφού δέχτηκε τηλεφώνημα από άλλο κινητό τηλέφωνο ελληνικού παρόχου κινητής τηλεφωνίας από άγνωστο άνδρα ο οποίος υποτίθεται ήταν ο υπεύθυνος της εταιρείας και ο οποίος του ζήτησε να εισέλθει στην ανωτέρω ηλεκτρονική σελίδα καθώς και στην ηλεκτρονική σελίδα ελληνικής τράπεζας .

Επίσης του ζήτησε τους κωδικούς προγράμματος «anydesk» για να εισέλθει στον υπολογιστή του και ο ημεδαπός τον άκουσε προκειμένου να ολοκληρώσει την διαδικασία της μεταφοράς των κρυπτονομισμάτων.

Ο απατεώνας απέκτησε πρόσβαση στον υπολογιστή του καθώς και στο κινητό του τηλέφωνο κι όταν το θύμα κάποια στιγμή διαπίστωσε ότι η οθόνη του υπολογιστή του έσβησε τότε υποψιάστηκε ότι έχει πέσει θύμα απάτης.

Μετά από μερικά λεπτά διαπίστωσε ότι είχε γίνει μεταφορά του χρηματικού ποσού των 4.911 ευρώ από τον λογαριασμό του σε άλλο λογαριασμό ημεδαπής στην ίδια τράπεζα.

Διενεργείται προανάκριση.


Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες