Πώς θα καταλάβεις αν έχει χακαριστεί ο λογαριασμός σου στο Gmail - AgioiTheodoroi.gr

Τελευταία Νέα

Τετάρτη, Νοεμβρίου 29, 2023

Πώς θα καταλάβεις αν έχει χακαριστεί ο λογαριασμός σου στο Gmail


Οι χάκερς συνηθίζουν πλέον να παρακολουθούν σιωπηλά τους λογαριασμούς στους οποίους αποκτούν πρόσβαση και γι' αυτό πρέπει να προσέξεις ορισμένα πράγματα στον λογαριασμό του Gmail σου.Την ώρα που όπως είδαμε η Google διενεργεί τη δική της μεγάλη εκκαθάριση, διαγράφοντας όλους τους λογαριασμούς Gmail, οι οποίοι δεν χρησιμοποιούνται, το e-mail το κολοσσού αναζήτησης φαίνεται ότι βρίσκεται και για έναν ακόμα λόγο στο επίκεντρο. Οι χάκερς τα τελευταία χρόνια έχουν βάλει στο στόχαστρο τους λογαριασμούς Gmail, ακριβώς γιατί μέσω εκείνων μπορούν να αποκτήσουν πρόσβαση σε ένα ευρύ πλαίσιο λογαριασμών.

Για τον λόγο αυτό είναι σημαντικό να ασφαλίσουμε τον λογαριασμό Gmal, έτσι ώστε να μπορέσουμε να αποκρούσουμε τους κινδύνους. Άλλωστε, πρόκειται για έναν από τους πιο σοβαρούς λογαριασμούς μας στο διαδίκτυο, καθώς μπορεί να αποτελέσει την είσοδο για μια σειρά από σημαντικά προσωπικά στοιχεία. Από ευαίσθητα δεδομένα, μέχρι λεπτομέρειες online συναλλαγών.

Μην περιμένεις την ειδοποίηση της Google για να ψαχτείς


© Solen Feyissa / UnsplashΟι χάκερς γνωρίζουν πολύ καλά τις συνθήκες και το γεγονός πως οι χρήστες έχουν μάθε τα λάθη του παρελθόντος και έχουν εναρμονιστεί πλήρως με τις νέες συνθήκες. Είναι σαν το ντόπινγκ και το αντιντόπινγκ και ναι, το πρώτο είναι πάντα ένα βήμα μπροστά. Έτσι, η πλειοψηφία των χάκερς δεν αλλάζει τον κωδικό πρόσβασης του χρήστη στο Gmail και δεν μας κλειδώνουν αμέσως εκτός του λογαριασμού μας στην Google. Κάτι τέτοιο φυσικά, θα τους έδινε χρόνο για να αποσπάσουν πολύτιμα δεδομένα και να αλλάξουν τους κωδικούς πρόσβασης και στους λογαριασμούς που τους απασχολούν, αλλά ταυτόχρονα θα τους αποκάλυπτε κιόλας στους πραγματικούς χρήστες.


Επομένως σήμερα, πολλοί χάκερς λειτουργούν πολύ πιο αθόρυβα, «συμπαρακολουθώντας» αθόρυβα τον λογαριασμό μαζί με τον χρήστη, έτσι ώστε να πάρουν όλες τις πληροφορίες που θέλουν δίχως να ενοχληθεί η εμπειρία του. Για αυτό πρέπει να ελέγχουμε συνεχώς τη δραστηριότητα του λογαριασμού Gmail και να προχωράμε σε έλεγχο ασφαλείας, τσεκάροντας από ποιες συσκευές είμαστε συνδεδεμένοι. Αυτό βέβαια, καλό είναι να το κάνεις γενικότερα στους λογαριασμούς σου και όχι μόνο στο Gmail.
Έλεγχος για δραστηριότητα λογαριασμού Gmail

Στο κάτω μέρος των εισερχομένων του Gmail μπορείς να βρεις την «τελευταία δραστηριότητα λογαριασμού». Εκεί θα ενημερωθείς απευθείας για την ώρα της προηγούμενης πρόσβασης στο Gmail σου, καθώς και την πρόσβαση από διαφορετικές τοποθεσίες. Στη συνέχεια θα πρέπει να ανοίξεις την πλήρη οθόνη δραστηριότητας για να έχεις ολόκληρη την εικόνα της πρόσβασης και να αποκαλύψεις στη συνέχεια όλες τις ημερομηνίες και ώρες πρόσβασης, καθώς και τη διεύθυνση IP του χρήστη και τη συσκευή ή την εφαρμογή που χρησιμοποιείται από αυτόν. Αν καταφέρεις να το προσθέσεις αυτό στην Google ρουτίνα σου, τότε θα έχεις μια πλήρη εικόνα για την ασφάλεια του λογαριασμού σου.

Έλεγχος ασφαλείας του λογαριασμού Google

Πέρα από όλα όσα μπορείς να κάνεις εσύ για να προστατεύσεις τον λογαριασμό σου, η Google παρέχει και εκείνη τα δικά της εργαλεία ασφάλειας. Το Google Account Security Check-Up μας δίνει όλες τις πληροφορίες για τις αλλαγές που έχουν γίνει καθώς και όλες τις ευαίσθητες πληροφορίες του προφίλ μας. Πλέον, μπορείς να έχεις τον απόλυτο έλεγχο.

oneman.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες