Ο σοβαρός λόγος που μας αρέσει το βρώμικο φαγητό - Agioi Theodoroi.gr

Τελευταία Νέα

Τρίτη, Φεβρουαρίου 27, 2024

Ο σοβαρός λόγος που μας αρέσει το βρώμικο φαγητό


Κακά τα ψέματα. Όταν πεινάμε όλοι προτιμούμε ένα μπέργκερ, ένα σουβλάκι (καλά δύο), μία πίτσα, ένα βρώμικο σε καντίνα. Δεν έχεις ακούσει ποτέ από κανέναν να λέει μετά από ποτό “πάμε να χτυπήσουμε καμια φασολάδα”. Και ξέρεις γιατί; Διότι έτσι είμαστε φτιαγμένοι. 

Σύμφωνα με έρευνα του Πανεπιστημίου McGill στο Κεμπέκ του Καναδά, ο εγκέφαλός μας είναι γενετικά προγραμματισμένος έτσι ώστε να μας αρέσουν περισσότερο τα βλαβερά φαγητά με τις περισσότερες θερμίδες. Η έρευνα δημοσιεύτηκε  στο ιατρικό περιοδικό Psychological Science και σύμφωνα με αυτή, η επιλογή του λεγόμενου «βρώμικου φαγητού» είναι καθαρά θέμα εγκεφάλου.

Το ενδιαφέρον στοιχείο που προκύπτει από την έρευνα είναι πως ο εγκέφαλος μας φαίνεται να «αναγνωρίζει» τα φαγητά με τις περισσότερες θερμίδες χωρίς να δούμε κάποια ετικέτα. Ο λόγος είναι απλούστατος. Ο εγκέφαλός μας είναι έτσι προγραμματισμένος ώστε να δίνει την εντολή αυτομάτως.

Σύμφωνα με τους ειδικούς νευρολόγους που έκαναν την έρευνα, η εξήγηση κρύβεται σε ένα τμήμα του εγκεφάλου που λέγεται μεσοκοιλιακός προμετωπιαίος φλοιός. Είναι το τμήμα του εγκεφάλου που μας δίνει τη δυνατότητα να υπολογίζουμε την αξία κι έτσι να μας κάνει να μπορούμε χωρίς να δούμε τα στοιχεία να ξέρουμε ποια τροφή έχει τις περισσότερες θερμίδες .

Όταν έρχεται λοιπόν η ώρα της πείνας, το συγκεκριμένο μέρος του εγκεφάλου δίνει την εντολή να επιλέξουμε την τροφή με τις περισσότερες θερμίδες. Οπότε δεν πρέπει να έχεις ενοχές γι’ αυτό που είμαστε φτιαγμένοι. Απόλαυσέ το και από Δευτέρα δίαιτα.










 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες