Ποια αυτοκίνητα προτιμούν οι κλέφτες στην Ελλάδα - AgioiTheodoroi.gr

Τελευταία Νέα

Κυριακή, Μαΐου 19, 2024

Ποια αυτοκίνητα προτιμούν οι κλέφτες στην Ελλάδα


Εντελώς φαίνεται ότι ξεφύγει η κατάσταση με τις κλοπές αυτοκινήτων και μάλιστα τα δημοφιλή μοντέλα που καταγράφουν τις υψηλότερες πωλήσεις φαίνεται ότι έχουν εισέλθει για τα καλά στο στόχαστρο των κλεφτών.

Παράλληλα οι επιτήδειοι φαίνεται επίσης ότι προτιμούν να κλέψουν κάποιο όχημα που ανήκει σε εταιρεία ενοικιάσεων ή leasing καθώς καθυστερούν οι διαδικασίες ανεύρεσής του εξαιτίας της πολυπλοκότητας του ιδιοκτησιακού καθεστώτος με αποτέλεσμα να έχουν χρόνο οι κλέφτες να διαπιστώσουν αν έχει τοποθετηθεί κάποιος πομπός GPS στο όχημα ώστε να τον βρουν και να το απομονώσουν.Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει συλλέξει η εταιρεία G4S Telematix οι μάρκες που προτιμούν οι κλέφτες τα τελευταία χρόνια είναι:
Peugeot
Toyota
Fiat
Citroen
Opel
Smart
Nissan
Renault
BMW
Ford
VW
Mercedes-Benz
Skoda
Hyundai
Alfa RomeoΑντίστοιχα τα πιο «δημοφιλή» μοντέλα για τους κλέφτες είναι:
Peugeot 208
Toyota Yaris
Toyota Aygo
Citroen C3
Opel Corsa
Fiat Panda
Smart FroTwo
Fiat 500
Peugeot 3008
Toyota C-HR
Peugeot 308
Toyota Auris
Nissan Qashqai
BMW σειρά 1
Toyota Corolla

Οι καταναλωτές αλλά και οι εταιρείες leasing και ενοικιάσεων έχουν δύο τρόπους να αμυνθούν έναντι των κλοπών. Ο πρώτος αφορά στην τοποθέτηση κάποιου πομπού GPS ώστε να μπορεί να ανακαλύψουν άμεσα που κινείται το όχημα ή να ανευρεθεί σε κάποια ερημική τοποθεσία που το αφήνουν οι κλέφτες πριν προχωρήσουν στη διάλυσή του.
Η εταιρεία G4S Telematix μέσω του 24/7 Επιχειρησιακού Κέντρου Ασφαλείας έχει επιτύχει πολλές ανευρέσεις οχημάτων σε συνεργασία με τις αστυνομικές Αρχές. Μάλιστα η εταιρεία κατάφερε να αποκαλύψει τη συμμορία που έκλεβε τα ακριβά Range Rover τα οποία και μεταπωλούσε με παραποιημένα στοιχεία ή πωλούσε ως ανταλλακτικά. Τα τρία προϊόντα της G4S Telematix που αφορούν στον κλάδο των αυτοκινήτων είναι τα:

Automotive Services: 24/7 υπηρεσία e-call, b-call και ανεύρεσης κλεμμένων οχημάτων που χρησιμοποιούν μεγάλοι κατασκευαστές όπως η Volvo και η Jaguar Land Rover.

Secure Rental & Leasing: Η βραβευμένη λύση για την προστασία και διαχείριση στόλου μισθωμένων και ενοικιαζόμενων οχημάτων.

WithU Car: Η ολοκληρωμένη λύση για ιδιώτες για τον εντοπισμό και την ανεύρεση του αυτοκινήτου τους σε διαρκή σύνδεση με το 24/7 Επιχειρησιακό Κέντρο της G4S.

Η δεύτερη λύση για να έχουν ήσυχο το κεφάλι τους οι ιδιώτες καταναλωτές όσο και οι εταιρείες leasing και ενοικιάσεων είναι η ασφαλιστική κάλυψη για ολική και μερική κλοπή του οχήματος. Με αυτό την υπηρεσία οι ιδιοκτήτες των οχημάτων δεν ανησυχούν μήπως τους κλέψουν το αυτοκίνητο ή κλέψουν κάποια εξαρτήματά του καθώς η ασφαλιστική τους θα τους αποζημιώσει.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες