Νυχτερινό τιμολόγιο ρεύματος: Τι σημαίνει η κατάργηση του για τους καταναλωτές, σύμφωνα με τους ειδικούς - AgioiTheodoroi.gr

Τελευταία Νέα

Πέμπτη, Μαΐου 16, 2024

Νυχτερινό τιμολόγιο ρεύματος: Τι σημαίνει η κατάργηση του για τους καταναλωτές, σύμφωνα με τους ειδικούς


Στην κατάργηση του νυχτερινού ρεύματος αναφέρθηκε ο ενεργειακός επιθεωρητής, Μιχάλης  Χριστοδουλίδης μιλώντας στο OPEN.

«Δεν θα έχουμε νυχτερινό τιμολόγιο. Θα πάμε σε μεσημεριανές ώρες» τόνισε με έμφαση ο κ. Χριστοδουλίδης και πρόσθεσε πως « υπάρχει ένα πρόβλημα  το ποιος θα είναι το μεσημέρι που θα βάλει σε λειτουργία τις ενεργοβόρες οικιακές  συσκευές .Όμως θα πρέπει να κοιτάξουμε και την βιομηχανία μας και τους εμπορικούς καταναλωτές  οι οποίοι πληρώνουν πολύ ακριβά το μάρμαρο του κόστους ενέργειας. Το κόστος ενέργειας για την παραγωγή του ίδιου βιομηχανικού προϊόντος στην Ελλάδα είναι 95 ευρώ η μεγαβατώρα, στη Γερμανία 32 και στη Γαλλία 40, ενώ έχουμε υπερ-πλεόνασμα ενέργειας. Και έχουμε διπλάσιο και τριπλάσιο κόστος για την παραγωγή του βιομηχανικού προϊόντος ».

Στην συνέχεια ρωτήθηκε εάν ο τελικός ρεύματος θα είναι μειωμένος για τους  καταναλωτές με την κατάργηση του νυχτερινού ρεύματος. Δεν αλλάζει κάτι για τον καταναλωτή απάντησε και πρόσθεσε πως ο πολίτης θα έχει την χρέωση στο ρεύμα που είχε την νύχτα, απλά αυτό θα μεταφερθεί το μεσημέρι.

Επίσης μίλησε  για το θέμα της πράσινης ενέργειας.

« Υπάρχει ένα μεγάλο πρόβλημα στη χώρα σχετικά με τη διαχείριση της πράσινης ενέργειας .Το μεσημέρι έχουμε υπερπαραγωγή πράσινης ενέργειας από τα φωτοβολταϊκά διότι έχουμε τον ήλιο αλλά δεν υπάρχει αντίστοιχη κατανάλωση τις μεσημεριανές ώρες και αυτό έχει ως αποτέλεσμα το κόστος του ρεύματος να πέφτει πολύ χαμηλά .Δηλαδή να φτάνει και σε μηδενικές τιμές η χονδρική αγορά του ρεύματος  ή γίνονται περικοπές στους παραγωγούς ρεύματος.. δεν κάνουν έκχυση στο δίκτυο διότι δεν έχουμε αποθηκευτικά συστήματα. Όλα αυτά γίνονται γιατί η χώρα έχει μεγάλη διείσδυση σε ΑΠΕ .Στο μίγμα είναι πάνω από 50% η ηλεκτροπαραγωγή αλλά δεν μπορούμε να αποθηκεύσουμε για να χρησιμοποιήσουμε την ενέργεια αυτή » τόνισε.


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες