Γλυκό του κουταλιού φράουλα - AgioiTheodoroi.gr

Τελευταία Νέα

Τετάρτη, Μαΐου 14, 2025

Γλυκό του κουταλιού φράουλα


Το γλυκό του κουταλιού φράουλα είναι ένα κλασικό ελληνικό γλυκό με υπέροχο άρωμα και χρώμα, ιδανικό για να συνοδεύσει τον ελληνικό καφέ, το γιαούρτι ή και απλά να σε γλυκάνει με ένα κουταλάκι!
Γλυκό του κουταλιού φράουλα – ΠροετοιμασίαΧρόνος προετοιμασίας: 20 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος: 35-45 λεπτά
Συνολικός χρόνος: 1 ώρα περίπου
Ποσότητα: Για περίπου 3 βάζα των 400 ml
Υλικά1 κιλό φρέσκες φράουλες, καθαρισμένες
800 γρ. ζάχαρη
1 λεμόνι (χυμός)
1 βανιλίνη ή 1/2 κ.γ. φυσικό εκχύλισμα βανίλιας
1/2 ποτήρι νερό
Εκτέλεση

Προετοιμασία φράουλας

Πλύνε καλά τις φράουλες, αφαίρεσε τα κοτσάνια και άφησέ τες να στραγγίξουν καλά. Αν είναι μεγάλες, κόψε τις στη μέση.
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, στρώσε τις φράουλες εναλλάξ με τη ζάχαρη (μία στρώση φράουλες, μία στρώση ζάχαρη).
Άφησε το μείγμα σκεπασμένο στο ψυγείο για 4-5 ώρες ή όλη τη νύχτα, ώστε να βγάλουν οι φράουλες τους χυμούς τους.

Βράσιμο

Πρόσθεσε το νερό και βάλε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Μόλις αρχίσει να βράζει, αφαίρεσε τον αφρό που σχηματίζεται.
Χαμήλωσε τη φωτιά και άφησέ το να σιγοβράσει για περίπου 35-45 λεπτά. Μην ανακατεύεις έντονα – απλά κούνα την κατσαρόλα αν χρειαστεί.
Προς το τέλος του βρασίματος, πρόσθεσε τον χυμό λεμονιού και τη βανιλίνη. Αυτό θα βοηθήσει να “δέσει” το σιρόπι και να διατηρηθεί το χρώμα.

ΑποθήκευσηΌταν κρυώσει λίγο, αποθήκευσε το γλυκό σε αποστειρωμένα γυάλινα βάζα.
Κλείσε καλά και φύλαξε σε δροσερό, σκοτεινό μέρος.
Tips για τέλειο γλυκό φράουλαΑν θέλεις πιο καθαρό σιρόπι, μπορείς να βράσεις πρώτα το σιρόπι (ζάχαρη και νερό) και να προσθέσεις τις φράουλες στα τελευταία 10-15 λεπτά.
Αν παρατηρήσεις αφρό στο σιρόπι μετά το βράσιμο, αφαίρεσέ τον για πιο καθαρό αποτέλεσμα.
Μπορείς να προσθέσεις ένα ξυλάκι κανέλας ή λίγα γαρίφαλα στο βράσιμο για πιο πικάντικο άρωμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες