Το πορτοκάλι
μπαίνει στα περισσότερα κέικ που φτιάχνουμε, όμως αυτή η συνταγή
εκμεταλλεύεται το άρωμά του και τη γεύση του με τον καλύτερο τρόπο!
Δοκιμάστε το πιο αρωματικό κέικ πορτοκαλιού για πρωινό αλλά και σαν
επιδόρπιο.
2 κούπες γάλα εβαπορέ
2 κούπες ζάχαρη
4 αυγά
1 ½ φλιτζ. τσαγιού βούτυρο
Ξύσμα και χυμό από 3 πορτοκάλια
Προσθέτουμε τα αυγά και ανακατεύουμε
Προσθέτουμε το γάλα, το χυμό και το ξύσμα
Βάζουμε και το αλεύρι σταδιακά ανακατεύοντας
Ψήνουμε σε αλευρωμένη φόρμα στους 180 βαθμούς
Πηγή:unique-ermes.com.cy
Υλικά
1 συσκευασία αλεύρι που φουσκώνει μόνο του2 κούπες γάλα εβαπορέ
2 κούπες ζάχαρη
4 αυγά
1 ½ φλιτζ. τσαγιού βούτυρο
Ξύσμα και χυμό από 3 πορτοκάλια
Εκτέλεση
Ανακατεύουμε σε ένα μίξερ τo βούτυρο με την ζάχαρηΠροσθέτουμε τα αυγά και ανακατεύουμε
Προσθέτουμε το γάλα, το χυμό και το ξύσμα
Βάζουμε και το αλεύρι σταδιακά ανακατεύοντας
Ψήνουμε σε αλευρωμένη φόρμα στους 180 βαθμούς
Πηγή:unique-ermes.com.cy